Duitse gast brengt 350 miljoen in het laatje


Duitsers brengen 3 miljoen dagbezoeken en kwart miljoen vakanties door in Drenthe

 

De Duitse gast is belangrijk voor het toerisme in Drenthe. Afgelopen jaar brachten 3,1 miljoen Duitsers een dagbezoek aan Drenthe vanuit de buurregio’s Noordrein- Westfalen en Nedersaksen. Gezamenlijk hadden deze Duitse dagtoeristen een economische waarde van 199 miljoen euro. Daarbovenop werden 237.000 Duitse vakanties in Drenthe doorgebracht, met een directe economische waarde van ruim 155 miljoen euro. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en de provincies.

Duitse overnachtingen in Drenthe weer flink in de lift na coronajaren

Tijdens de coronajaren, was de Duitser nog wat afwachtend. Dit jaar lijkt de Duitse gast Drenthe weer volop op te zoeken. Overnachtingscijfers van het CBS laten zien dat er in het eerste kwartaal 3,5 keer zoveel overnachtingen van Duitse gasten plaatsvonden in Drenthe vergeleken met vorig jaar. Bastiaan Koning, manager Marketing & Communicatie van de Bonte Wever, bevestigt dit beeld: “Duitsers weten ons steeds beter te vinden, zowel individueel als in groepen merken wij een duidelijk stijgende lijn.”. Duitse vakantiegangers komen naar Drenthe om te relaxen of tijd met de familie door te brengen. WILDLANDS en het Drents Museum en het Dwingelderveld zijn daarbij gewilde uitstapjes. Duitse dagbezoekers kiezen vaak voor Assen of Emmen en komen hier om te winkelen, te wandelen of uit eten te gaan.

Duitse gast past goed bij Drenthe

Marketing Drenthe maakt zich er al enkele jaren hard voor om op de Duitse gast in te zetten. Het profiel van deze gast sluit namelijk erg goed aan bij het DNA van Drenthe. Bezoek vanuit dichtbij-regio’s draagt tevens bij aan duurzaam bezoek en daarnaast helpen de afwijkende vakantieperiodes van ons buurland voor een betere spreiding en bezetting voor ondernemers.

Vertaalactie helpt Duitse gastreis te optimaliseren

Om Drentse ondernemers een handje te helpen bij het bedienen van de Duitse gast, heeft Marketing Drenthe samen met de regio’s een vertaalactie lopen. Hier kunnen toeristisch recreatieve ondernemers hun website naar het Duits laten vertalen. Alleen ondernemers met een goede Duitse website komen op het Duitse toeristische platform www.besuchdrenthe.de te staan.

Download invulbestand

Duitse website voorwaarde voor vermelding in Duitstalige Drenthe gids

En ook de toeristische Duitse gids - die bij een groot deel van de verblijfsaccommodaties in Drenthe aan Duitse gasten wordt aangeboden - toont vanaf komend jaar enkel aanbod van ondernemers met correcte Duitse gastinformatie. Uit gastreisonderzoek blijkt dat de Duitser bijzonder gesteld is op volledige en correcte informatie in hun eigen taal. Met deze vertaalactie ondersteunen we ondernemers bij het bedienen van de Duitse gast, zodat deze zich goed geïnformeerd en welkom voelt.