SEO (Search Engine Optimization)

Gratis praktische SEO inzichten om je website te verbeteren

Mensen maken de hele dag door beslissingen. Bij het nemen van beslissingen wordt in 9 op de 10 gevallen vooraf online informatie gezocht. Ook bij het plannen van een vakantie of dagje weg. Bezoekers laten online een rijk spoor achter, met informatie over hun wensen en voorkeuren. En deze informatie kun je gebruiken bij het optimaliseren van je website.

Marketing Drenthe heeft op Drentse schaal onderzocht hoe en waar potentiële gasten online zoeken. Zowel voor Nederland als voor Duitsland. Ga jij aan de slag met SEO of wil je bestaande teksten optimaliseren? Wij stellen de resultaten van ons onderzoek graag beschikbaar. Doe er je voordeel mee en zorg dat je online zo goed mogelijk zichtbaar en vindbaar bent!

Het onderzoek

Om te achterhalen hoe en wat de potentiële gast zoekt in relatie tot Drenthe, is het online zoekgedrag via Google geanalyseerd. De analyse is uitgevoerd voor zoektermen met een toeristische focus (overnachten, uit eten, attracties etc.). Zowel voor Nederland als voor Duitsland. Hierdoor weten we voor beide landen welke zoekwoorden vaak worden gebruikt. Ook hebben we per accommodatiesoort en voor dagattracties de 20 meest bezochte websites/platformen in kaart gebracht.

 

 

 

 

 

Zoekwoorden en websites

De inzichten bieden per locatietype de meest gebruikte zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn belangrijk voor SEO en daarmee de online vindbaarheid van je website. Ook geven we enkele tips over hoe je de zoekwoorden het beste op je webpagina kunt verwerken.

Per locatietype noemen we de 20 belangrijkse websites die men bezoekt voor bijvoorbeeld een hotel, camping of een evenement in Drenthe. Deze sites trekken veel verkeer. Zichtbaar zijn op deze kanalen is dus erg interessant. 

Inzichten Nederlandse markt - Bekijk onze bevindingen voor jouw accommodatiesoort of dagattractie

Inzichten Duitse markt - Bekijk onze bevindingen voor jouw accommodatiesoort

Wist je dat...

  • er van mei 2017 t/m april 2018 vanuit Duitsland 563.960 keer gezocht is naar Drenthe (i.c.m. recreatie aanverwante termen). Dit is een stijging van 14,4% ten opzichte van de twaalf maanden ervoor. Vanuit Nederland is er 19.962.730 keer gezocht naar Drenthe. Een stijging van 1,5%.  
  • (plaatsen in) Drenthe 70.120 keer door Duitsers verfijnd werden met onderwerpen binnen het thema overnachten. Dit aantal steeg met 23,5% in vergelijking met de periode ervoor. Vanuit Nederland werd Drenthe 7.671.480 keer verfijnd binnen het thema overnachten. Een stijging van 6,9%. 
  • het gemiddelde maandelijkse zoekvolume naar Drenthe vanuit Duitsland 46.945 isVanuit Nederland is dit 1.662.556.
  • Duitsers 838 verschillende zoektermen om naar Drenthe te zoeken gebruiken. Nederlanders gebruiken 18.965 zoektermen.
  • holland.com de site is die het beste scoort in de kanaalanalyse voor Duitsland; met 387 pagina's vindbaar op maar liefst 4.4456 woorden. 
  • voor Nederland de vraag naar restaurants i.c.m. Drenthe met 8,9% is gestegen. 
  • tripadvisor.de voor Duitsland de website is met de meest geindexeerde pagina's: 529