Feiten & cijfers

Impact Corona op Drentse vrijetijdssector

Via onze Monitor Drentse Vrijetijdssector volgen we onder meer de bezetting en ontwikkelingen binnen de vrijetijdssector, zoals de impact van corona en oorlog Oekraine. De meest recente meting liep van 6 april t/m 13 april. De vooruitzichten voor de komende vakantieperioden zijn goed, ondernemers hebben vooral last van personeelstekorten.

Actuele uitkomsten Monitor VTE

Nieuwe gast positief over Drenthe

Door de coronapandemie kozen Nederlanders afgelopen jaar vaker voor een binnenlandse bestemming. We konden in Drenthe dan ook rekenen op veel Nederlandse toeristen. Maar wie zijn nu eigenlijk die 'nieuwe gasten'? En wat vonden ze van hun verblijf? Om dit te achterhalen voerden we samen met Drentse ondernemers een bezoekersonderzoek uit. 

Lees meer

Belangrijkste cijfers 2020 in het kort

We hebben de belangrijkste cijfers over 2020 voor je op een rij gezet in praktische factsheets. Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Miranda Horstman (0521-74 89 74).

Factsheets

Cijfers zomer 2020

In de zomer van 2020 ontvingen we een half miljoen gasten. 70.000 meer dan in 2019. Deze gasten bleven gemiddeld 5 nachten (2,6 miljoen overnachtingen. Vooral de kampeersector had een bijzonder goede zomer (+59% overnachtingen). De verliezen uit het voorjaar zijn daarmee nog niet weggewerkt. In totaal loopt Drenthe een miljoen overnachtingen achter ten opzichte van 2019 (-18%). Landelijk is dit -29%. 

Lees meer

Zie ook