Feiten & cijfers

Impact Corona op Drentse vrijetijdssector

Via onze Monitor Drentse Vrijetijdssector volgen we onder meer de bezetting en ontwikkelingen binnen de vrijetijdssector, zoals de impact van corona en de oorlog in Oekraine. De meest recente meting liep van 6 oktober t/m 13 oktober. De bezetting is goed, maar er zijn ook veel zorgen over de energieprijzen.

Actuele uitkomsten Monitor VTE

Cijfers zomer 2022

In de zomer (juli en augustus) van 2022 ontvingen we 495 duizend gasten. Dat waren er net iets meer dan in 2021 (489 duizend) en ruim meer dan in 2019 (433 duizend). Deze gasten bleven gemiddeld bijna 5 nachten, wat neerkomt op 2,4 miljoen overnachtingen. Na een grote dip in het aantal buitenlandse gasten tijdens de zomers van 2020 en 2021, lag het aantal buitenlandse gasten in de zomer van 2022 weer op het oude niveau (ruim 70 duizend). 

Lees meer

Nieuwe gast positief over Drenthe

Door de coronapandemie kozen Nederlanders afgelopen jaar vaker voor een binnenlandse bestemming. We konden in Drenthe dan ook rekenen op veel Nederlandse toeristen. Maar wie zijn nu eigenlijk die 'nieuwe gasten'? En wat vonden ze van hun verblijf? Om dit te achterhalen voerden we samen met Drentse ondernemers een bezoekersonderzoek uit. 

Lees meer

Factsheets

We hebben de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen in de Drentse toeristische sector voor je op een rij gezet in praktische factsheets. Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Miranda Horstman (0521-74 89 74).

Factsheets kerncijfers

Factsheets

Zie ook