Campagne 2022: Verhalen van Drenthe

Download en deel de campagne-uitingen

Download de campagnevideo's en plaats ze op je website, je socialmedia-kanalen met vermelding van #Oerdrenthe, neem ze mee in je nieuwsbrief, of een andere mailing richting je (potentiële) gasten. Van alle vijf video's vind je onderstaand twee verschillende formaten; één liggende en één staande video, speciaal voor een Story op Instagram. Je kunt kiezen uit een versie mét en een versie zonder ondertiteling.

Video 'Verhalen van Drenthe' - Algemene verhalenvideo

Themavideo's 'Verhalen van Drenthe' - Oertijd, Veen, Koloniën van Weldadigheid & Natuur

TIP | Download alle vijf video's en plaats om de paar dagen een video op je Facebook- en/of Instagramkanaal (begin met de algemene verhalenvideo). Op die wijze ziet jouw doelgroep hoe groot én divers het aanbod in Drenthe is. Voor de socialmedia-kanalen kun je het beste de versies mét ondertiteling gebruiken. Die zorgen over het algemeen voor een langere kijktijd.

Campagnefoto's

Wil je naast de video's ook de campagnefoto's gebruiken van de Verhalenverteller en de verhalenthema's? Download ze hier!

Download de foto's

Inspiratie voor teksten

Een beetje hulp nodig bij het opstellen van een tekst die bij de video past?
Wij hebben een paar voorbeeldteksten voor je opgesteld. Gebruik ze gerust.

  • "De Oerprovincie barst van de bijzondere verhalen. Van mammoeten en hunebedden tot het meisje van Yde en de Koloniën van Weldadigheid. Kom jij ze ontdekken?"
  • "Er samen opuit in Nederland? In Drenthe struikel je over de bijzondere verhalen. Soms een tikje mysterieus, soms een beetje spannend. En leuk voor het hele gezin. Kom jij ze ontdekken?"
  • "Voor een trip barstensvol belevenissen hoef je niet ver te reizen. In Drenthe struikel je over de verhalen, mythes en mysteries. Wil jij ze ook ontdekken? Bekijk onze tips en plan je bezoek."
  • "Hee, jij daar! Wist je dat Drenthe barst van de bijzondere verhalen? Die zijn soms een beetje spannend en soms een tikkeltje mysterieus. Kom jij ze ontdekken?"

Doe mee | Drentse Verhalenweekend

In het kader van het jaarthema ‘De Verhalen van Drenthe’ organiseren we in de herfstvakantie het 'Drentse Verhalenweekend', op 22 en 23 oktober a.s. En dit kunnen we niet zonder jou! Meedoen? We vertellen we je graag over de plannen en hoe jij als ondernemer of recreatie-/ natuurorganisatie kunt aanhaken.

Meer over het Verhalenweekend
Jongentje staat met marshmallow bij kampvuur.

Deel de podcasts van Drenthe met jouw gasten

We hebben de verhalen van Drenthe ook vastgelegd in podcasts. Eén serie gericht op volwassenen en een luisterverhaal speciaal voor kinderen, te beluisteren via Spotify. Deel de promotiemiddelen en inspireer jouw gasten en volgers!

Meer over de podcasts