Verhalenweekend Drenthe | 20 - 22 oktober

 

In de Oerprovincie van Nederland zijn talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten en inwoners laten zien. Dit doen we graag samen met jou tijdens het Verhalenweekend Drenthe. Vorig jaar vond de eerste editie plaats en werden er ruim 25 activiteiten georganiseerd door Drentse ondernemers en organisaties. En uit de evaluatie kwam naar voren dat het merendeel zeer tevreden was over het aantal bezoekers. We hopen er dit jaar weer net zo'n succes van te maken met elkaar. Hieronder vertellen we je wat het Verhalenweekend precies inhoudt en hoe jij kunt aanhaken.

Een lopend vuurtje door Drenthe


Tijdens het verhalenweekend worden er vele activiteiten en evenementen aangeboden, waarbij toeristen en inwoners een Drents verhaal kunnen beleven. Daarbij kun je denken aan verhalen die:

  • passen bij de Oerpositionering van Drenthe
  • een (cultureel) erfgoed achtergrond hebben
  • beleefbaar zijn (voor kinderen)
  • aansluiten op doorlopende thema's: Oertijd, Veen, Koloniën van Weldadigheid & Natuur
  • aansluiten op het thema van dit jaar: Van Gogh Drenthe

De verhalen lopen tijdens dit weekend (letterlijk en figuurlijk) als een lopend vuurtje door de Oerprovincie heen. Bij de activiteiten komt het vuur vaak als herkenbaar element terug door middel van kampvuurtjes of fakkels die zorgen voor een spannende sfeer. Nu is dit natuurlijk niet overal mogelijk, vandaar dat dit ook zeker geen vereiste is bij de activiteiten.  

Zo doe je mee

De evenementen en activiteiten voor het verhalenweekend kun je als ondernemer zelf invoeren in de database van Drenthe.nl, voeg hierbij onder het kopje tags 'verhalenweekend' toe. Op deze manier kunnen wij dit filteren en toevoegen aan onze campagnepagina. Bekijk hier wie zich al hebben aangemeld

Actie reclamezuil A28

We hebben advertentieruimte ingekocht bij de reclamezuil langs de A28. Hierdoor kun jij tegen  gereduceerd tarief jouw activiteit voor het Verhalenweekend uitlichten van 16 t/m 22 oktober. Interesse of vragen? Neem contact op met paolo@greenledwalls.com.

€150,- | 10 x per uur zichtbaar op 1 rijrichting | Totaal bereik: 4.830 
€275,- | 10 x per uur zichtbaar op 2 rijrichtingen | Totaal bereik: 9.660

Campagne

Vanaf 15 september staat de campagnepagina live en vervolgens start onze regionale campagne voor het Verhalenweekend. Hierbij zetten we diverse kanalen in zoals social media en driehoeksborden door de hele provincie. Verder stellen we een mediakit beschikbaar zodat je ook uitingen kunt delen via jouw kanalen. Zo creëren we samen een groot bereik! 

Hulp nodig?

Heb jij vragen of wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op! Hieronder vind je de contactgegevens van onze relatiemanagers. 

Michelle Boer
Aanspreekpunt voor de regio Hondsrug Drenthe
michelle.boer@marketingdrenthe.nl
0521-748976

Gijs Klompmaker
Aanspreekpunt voor de regio's: Midden-Drenthe, Kop van Drenthe, Zuidwest
gijs.klompmaker@marketingdrenthe.nl 
0521-748975

Aftermovie 2022

Vorig jaar vond de eerste editie van het Verhalenweekend plaats. Verhalenvertellers bij een kampvuur, avondopenstellingen van musea of een verhalenexpeditie door de oertijd. Zomaar een greep uit de activiteiten die georganiseerd zijn. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk de aftermovie.