Deel de podcasts van Drenthe met jouw gasten


Drenthe barst van de bijzondere verhalen. En deze verhalen zetten we dit jaar de spotlights. In onze landelijke campagne vertelt De Verhalenverteller van Drenthe potentiële bezoekers over onder andere mammoeten, hunebedden, mysterieuze veenvondsten en de Koloniën van Weldadighied en waar ze ook die verhalen het beste kunnen zien en beleven. Maar we willen deze verhalen ook laten horen. Daarom hebben we de verhalen van Drenthe vastgelegd in podcasts.

Podcastserie + een luisterverhaal
We hebben twee podcasts ontwikkeld. Een serie van vijf afleveringen gericht op volwassenen en een luisterverhaal speciaal voor kinderen. Zowel de podcastreeks ‘Verhalen van Drenthe’, als het luisterverhaal 'Fiep en het mysterieuze boek van Drenthe' zijn vanaf nu te beluisteren op Spotify. Deel ze op je eigen kanalen, hang een poster op en leg de flyer neer bij je receptie en inspireer jouw gasten en volgers met de verhalen van Drenthe.

Download en deel de promotiemiddelen

Download de uitingen voor de podcast en toon ze bij je receptie of deel ze op je website, je socialmedia-kanalen, in je nieuwsbrief of een andere mailing richting je gasten. Voor zowel de podcast als het luisterverhaal hebben we verschillende uitingen gemaakt, zodat je ze op diverse manieren onder de aandacht kunt brengen.

Inspiratie voor teksten

Een beetje hulp nodig bij het opstellen van een tekst die bij de podcasts past?
Wij hebben een paar voorbeeldteksten voor je opgesteld. Gebruik ze gerust.

Podcast Verhalen van Drenthe:

 • De Oerprovincie barst van de bijzondere verhalen. In de podcastserie 'Verhalen van Drenthe' neemt Ellen ten Damme je mee langs de verhalen en de plekken waar je ze kunt beleven.
 • Kom jij binnenkort naar Drenthe en wil je alvast meer te weten komen over de Oerprovincie van Nederland? Luister de podcast 'Verhalen van Drenthe' en ontdek samen met Ellen ten Damme de bijzondere verhalen die Drenthe rijk is.
   
 • Wat leuk dat we je binnenkort kunnen verwelkomen in Drenthe! Wil je alvast wat meer te weten komen over de Oerprovincie van Nederland? Luister de podcast 'Verhalen van Drenthe' waarbij Ellen ten Damme je meeneemt langs de verhalen die Drenthe rijk is en de plekken waar je ze kunt beleven.

Luisterverhaal Fiep en het mysterieuze boek van Drenthe:

 • Zijn je kinderen benieuwd wat er allemaal te beleven is in Drenthe? Luister samen naar 'Fiep en het mysterieuze boek van Drenthe' en ontdek wat er allemaal te doen is in de Oerprovincie van Nederland.
   
 • Komen jullie binnenkort naar Drenthe en willen jullie alvast wat meer te weten komen over de Oerprovincie van Nederland? Luister dan naar 'Fiep en het mysterieuze boek van Drenthe' en ontdek wat er hier allemaal te doen is!
   
 • Wat leuk dat jullie binnenkort naar Drenthe komen! Willen jullie alvast meer te weten komen over de Oerprovincie van Nederland? Luister dan onderweg hier naartoe naar het luisterverhaal 'Fiep en het mysterieuze boek van Drenthe' en ontdek wat er allemaal te beleven valt.

Doe mee: Drentse Verhalenweekend

In het kader van het jaarthema ‘De Verhalen van Drenthe’ organiseren we in de herfstvakantie het 'Drentse Verhalenweekend', op 22 en 23 oktober a.s. En dit kunnen we niet zonder jou! Meedoen? We vertellen we je graag over de plannen en hoe jij als ondernemer of recreatie-/ natuurorganisatie kunt aanhaken.

Meer informatie
Jongentje staat met marshmallow bij kampvuur.