Van Gogh Drenthe

Na het succes van het startjaar 2023 gaat Drenthe door met het beleefbaar maken van het verhaal van Vincent van Gogh. Met Van Gogh als gids, willen provincie Drenthe, gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Drents Museum, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe ook bewoners en bezoekers raken met het verhaal van Van Gogh. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou als verenigingen, instellingen en ondernemers. Voor meer informatie zie het Toekomstplan Van Gogh Drenthe 2024-2030.

Toekomstplan Van Gogh Drenthe 2024-2030

Wil je meer lezen over de opzet van Van Gogh Drenthe? Lees dan het toekomstplan Van Gogh Drenthe via onderstaande link. Heb je vragen over het project? Neem dan contact op met onze collega Elizabeth Stoit, projectleider Van Gogh Drenthe, elizabeth.stoit@marketingdrenthe.nl.

Lees meer

Merkgids

We willen de culturele erfenis van Vincent van Gogh in Drenthe blijvend zichtbaar en beleefbaar maken voor de eigen inwoners en binnenlandse en buitenlandse bezoekers. Voor marketingdoeleinden is er een merkgids ontwikkeld. Het gebruik en de toepassing hiervan worden in deze handleiding beschreven.

Bekijk de handleiding

Fietsroute van het jaar 2024

Ze zijn nog geen jaar oud: De Van Gogh Drenthe fietsroutes. En nu al zijn ze verkozen tot Fietsroute van het jaar 2024. Op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht werd bekend gemaakt dat de routes ‘Op de fiets met Van Gogh’ verkozen zijn tot beste fietsroute van Europa.

Bekijk de fietsroutes

LEADER Zuidwest Drenthe

Het project ‘Drenthe inspireert Van Gogh…Van Gogh inspireert Drenthe met cultuurhistorische activiteiten’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van LEADER Zuidwest Drenthe. In dit project werkt Marketing Drenthe samen met Stichting Drentse Praam en Stichting Levende Geschiedenis Drenthe aan Van Gogh activiteiten. LEADER is een Europese subsidie voor Plattelandsontwikkeling. De Provincie Drenthe en de 5 gemeenten van Zuidwest Drenthe zijn medefinanciers van het programma. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.