Campagne met Van Gogh in de hoofdrol

Aandacht voor kunst en het Drentse landschap
Van Gogh is ambassadeur van de Drentse waarden en zijn verhaal benadrukt ons oerverhaal. Hij had een grote behoefte aan de rust, ruimte en puurheid van het platteland. Weg uit de drukte en het gedoe van de stad. Ook voor bezoekers is die echte beleving er nog steeds. Je mag hier onthaasten, tot jezelf komen en genieten van het Drentse oerlandschap dat Vincent inspireerde. Met het thema Van Gogh richten we ons komend jaar op de stellen met de leefstijl gericht op cultuur en natuur: de inzichtzoeker en de verbindingszoeker (Leefstijlvinder™). Deze dragen bij aan de beoogde seizoensverbreding. Op de Duitse markt richten we ons op een vergelijkbaar profiel, de ‘creatives’ (Glocalities).

TV, online en print
Een video met twee verhaallijnen staat aan de basis van de campagne. De voice-over bevat citaten van Vincents brieven die hij vanuit Drenthe aan zijn broer Theo schreef. Vanaf 1 april en 1 september is de Nederlandse video gedurende twee weken te zien als tv-commercial op NPO 1 en 2. Online adverteren we in Nederland en in de Duitse regio's Niedersachsen en Noordrijn-Westfalen op social media, Google en InArticle. Daarnaast is er op basis van interesse een remarketingcampagne opgestart. Offline is er aandacht voor Van Gogh in Drenthe in diverse kranten en magazines, waaronder National Geographic, Welt am Sonntag, Algemeen Dagblad, Trouw, HP de Tijd en NRC. En zijn er meerdere nationale en internationale persreizen georganiseerd.

Drentse verhaal van Vincent
Om de, tot nu toe, onderbelichte Drentse periode Van Gogh voor het voetlicht te brengen hebben we naast het ontwikkelen van diverse blogs en video's ook de podcast-serie Verhalen van Drenthe aangevuld met een aflevering over het Drentse verhaal van Van Gogh. Ellen ten Damme neemt de luisteraar mee langs de plekken die Vincent bezocht. Je hoort o.a. Annemiek Rens; hoofdconservator van het Drents Museum, Albert Metselaar; historisch publicist, Godelieve van der Heide van Kunstenaarsdorp Zweeloo en Hannie de Graaf van het Van Gogh Huis Drenthe.

 

Breng de campagne ook onder aandacht bij jouw gasten/volgers - Download en deel de uitingen

Deel de beelden, blogs en podcast ook op je eigen kanalen en inspireer jouw volgers alvast voor een bezoek aan Drenthe! Plaats de content op je website, je socialmedia-kanalen met vermelding van #oerdrenthe en #vangoghdrenthe, neem ze mee in je nieuwsbrief of een andere mailing richting je (potentiële) gasten. 

Webpagina's om te delen

Drenthe is zoo mooi. Het is onbeschrijflijk schoon.

Vincent van Gogh (1883)

Aanhaakmogelijkheden Van Gogh Drenthe

De eerste Van Gogh producten, zoals de Van Gogh fietsroutes, doorkijkpanelen en muurschilderingen zijn al gerealiseerd. Ook staan er het komende jaar meer dan 80 evenementen op de agenda. Wil je als ondernemer of instelling ook aanhaken bij de Van Gogh initiatieven of het meenemen in je communicatie? Bekijk dan de tips!

Meer lezen