Aanhaakmogelijkheden Van Gogh Drenthe


De eerste Van Gogh producten, zoals de Van Gogh fietsroutes en doorkijkpanelen zijn al gerealiseerd. Ook zijn er meer dan 80 evenementen die door lokale en regionale initiatiefnemers in de markt worden gezet en te vinden zijn op www.vangoghdrenthe.nl. Op deze website vind je ook andere interessante informatie over het thema Van Gogh Drenthe gericht op de consument.

Wil je als ondernemer of instelling aanhaken bij de Van Gogh Drenthe initiatieven of wil je in je communicatie Drenthe en Van Gogh een plek geven? Hieronder vind je een handig overzicht van wat je kunt doen om Van Gogh en Drenthe zichtbaar te maken.

Algemene tekst over Van Gogh in Drenthe:Ontdek Drenthe door de ogen van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh is wereldberoemd. Maar niet veel mensen weten dat hij ook in Drenthe verbleef. Drie maanden lang, in het zuidoosten van de provincie. Van zijn Drentse periode zijn er vijf schilderijen, meerdere tekeningen en een serie prachtige brieven aan zijn broer Theo bewaard gebleven. 

Van Gogh was onder de indruk van het Drentse oerlandschap en benoemde dat ook vaak in zijn brieven zijn broer Theo. Zo schreef hij: “Ik heb een maand hei lucht ingeademd. Ik had die ook absoluut nodig. Ik ben gaan zitten bij een boerenturfvuur met een wieg er naast. Ik spreek kalm ik denk kalm nu." En nu, 140 jaar later, genieten we nog steeds van die prachtige natuur en de rust in Drenthe.

Ontdek Drenthe door de ogen van Van Gogh. Er worden allerlei unieke evenementen en activiteiten georganiseerd: tentoonstellingen, theater, lezingen en workshops.  Er zijn drie bewegwijzerde Van Gogh- fietsroutes met doorkijkpanelen. De routes lopen rondom Hoogeveen, Zweeloo en Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Rond de zomer worden ook speciale Van Gogh wandelrondjes ontwikkeld, zodat je echt in de voetsporen van deze Hollandse meester treedt.

Kijk voor meer informatie op: www.vangoghdrenthe.nl 

Misschien vind je dit ook interessant: