Nieuw op drenthe.nl

| Annelies Mulder


We luisteren actief naar de behoeften van bezoekers, lokale ondernemers en evenementenorganisatoren. Daarom hebben we verschillende verbeteringen doorgevoerd op drenthe. nl. In deze blog geven we een overzicht van de vernieuwde functionaliteiten.

Scheiding van evenementen en activiteiten

Een van de belangrijkste nieuwe functies op drenthe.nl is de mogelijkheid voor gebruikers om te kiezen tussen evenementen en activiteiten op de pagina van de Drentse Uitagenda. Deze scheiding vindt automatisch plaatst op basis van de categorieën die je aanklikt bij het aanmelden van een evenement of activiteit. (Let op: wanneer je dit aanmaakt in de database voer je zowel evenementen als activiteiten in onder het kopje 'evenementen').  

 • Activiteiten: Een activiteit duurt gemiddeld twee uur, maar deze kan vaak langer bezocht of geboekt worden (bijvoorbeeld de activiteit kano huren).
 • Evenementen: Een evenement duurt vaak langer maar duurt slechts 1 of 2 dagen (bijvoorbeeld een festival).

Met deze scheiding voorkomen we dat tijdelijke evenementen minder goed zichtbaar zijn door de langlopende activiteiten. 

Aanmelden van evenementen en activiteiten

Er is nu een aanmeldformulier beschikbaar waarmee organisatoren een event of activiteit kunnen invoeren zonder dat ze hoeven in te loggen in de database. Dit bespaart tijd en moeite voor gebruikers. Let wel, na het inzenden van het formulier is het niet mogelijk om aanpassingen te doen. De inzending wordt zonder tegenbericht binnen 3 werkdagen online geplaatst in de agenda.  

Evenementen overzicht op Drenthe.nl

Aanmelden van locaties

Nieuw is ook het aanmeldformulier voor recreatieve en toeristische locaties. Jij hoeft als ondernemer nu niet meer zelf je gegevens in te voeren in de database, maar alleen een formulier in te vullen. Wij zorgen er dan voor dat de informatie op drenthe.nl komt te staan. Ook regelen we dat er een account voor je aangemaakt wordt, zodat je in de toekomst zelf je aanpassingen door kunt voeren in de database. Na het indienen van het formulier stuurt de redactie je binnen 3 werkdagen een bericht met je inloggegevens en verdere instructies. 

Voorbeeldpagina met aanmeldformulier

Zorg voor een optimale online presentatie

Nieuwe filters bij groepsaccommodaties

Ook hebben we geluisterd naar eigenaren van groepsaccommodaties. Door deze aanpassing kunnen websitebezoekers nu sneller een passende groepsaccommodatie vinden op basis van het aantal personen.

  Heb je een groepsaccommodatiepagina op Drenthe.nl? Kijk dan even of het aantal personen nog goed staat ingesteld in de database. Volg onderstaande stappen om dit te checken en/of aan te passen:

  1. Ga naar www.database.drenthe.nl en log in met jouw gegevens
  2. Klik op locaties en dan op de naam van je locatie
  3. Klik dan op het tabblad ‘’Kenmerken’’
  4. Onder ‘’Accommodatiekenmerken’’ zie je ‘’Aantal personen’’ staan. Selecteer het aantal personen wat voor jouw groepsaccommodatie van toepassing is.
  5. Klik op ‘’opslaan’’ (rechts bovenaan) om de aanpassing door te voeren.

  Hulp nodig?

  Met deze verbeteringen op drenthe.nl streven we naar een goede online ervaring voor zowel bezoekers als ondernemers. Heb jij nog ideeën die het gebruik van Drenthe.nl kunnen verbeteren? Of heb je andere vragen over de database, online vermeldingen of iets anders? We horen het graag via info@drenthewebsite.nl

  Lees verder