Verhalenweekend Drenthe | 25 - 27 oktober

 

In de Oerprovincie van Nederland zijn talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten en inwoners laten zien. Dit doen we graag samen met jou tijdens het Verhalenweekend Drenthe. Vorig jaar vond de tweede editie plaats en werden er ruim 25 activiteiten georganiseerd door Drentse ondernemers en organisaties. De eerste twee jaren hebben wij grote online en offline campagnes ingezet om het Verhalenweekend onder de aandacht te brengen. Dit was een mooi vliegwiel en nu is het moment dat wij een stapje terug doen in onze marketingactiviteiten. Help jij mee om er samen weer een succes van te maken?

Zo doe je mee

De activiteiten voor het verhalenweekend kun je zelf invoeren in de database van Drenthe.nl. Houd hierbij rekening met de voorwaarden. Maak na het inloggen een nieuw event aan en voeg onder het  kopje tags 'verhalenweekend' toe. 

Meld jouw activiteit aan

Minder marketingactiviteiten vanuit Marketing Drenthe - Samen kunnen we een groot bereik creëren

Dit jaar geen grote online campagnes of opvallende driehoeksborden maar we bieden de deelnemers wel nog steeds een mooi platform op Drenthe.nl om alle activiteiten van het Verhalenweekend te bundelen. Bij voldoende animo (minimaal 15 activiteiten), nemen wij het Verhalenweekend ook actief mee in onze uitingen. Denk aan:

 • Regionale online campagne 
 • Posts op Facebook 
 • Posts op Instagram
 • Vermelding in de nieuwsbrieven
 • Vermelding van activiteiten in agenda Drenthe.nl
 • Vermelding van activiteiten op de overzichtspagina op Drenthe.nl
  (specifiek voor Verhalenweekend) 

Verder stellen we een mediakit beschikbaar zodat je ook zelf actief uitingen kunt delen via jouw kanalen. Daarbij ook zeker de oproep om jouw eigen activiteit en daarmee het Verhalenweekend flink onder de aandacht te brengen. Zo creëren we samen alsnog een groot bereik! 

Wat houdt het Verhalenweekend precies in?

Tijdens het verhalenweekend worden er vele activiteiten en evenementen aangeboden door Drentse ondernemers en organisaties, waarbij toeristen en inwoners een Drents verhaal kunnen beleven. Daarbij kun je denken aan verhalen die:

 • passen bij de Oerpositionering van Drenthe
 • een (cultureel) erfgoed achtergrond hebben
 • beleefbaar zijn (voor kinderen en/of stellen) 
 • aansluiten op doorlopende thema's: Oertijd, Veen, Koloniën van Weldadigheid & Natuur, Van Gogh Drenthe
 • aansluiten op het thema van dit jaar: Het Drentse landschap, Micro-avonturen 

De verhalen lopen tijdens dit weekend (letterlijk en figuurlijk) als een lopend vuurtje door de Oerprovincie heen. Bij de activiteiten komt het vuur vaak als herkenbaar element terug door middel van kampvuurtjes of fakkels die zorgen voor een spannende sfeer. Nu is dit natuurlijk niet overal mogelijk, vandaar dat dit ook zeker geen vereiste is bij de activiteiten.  

Aftermovie 2022

In 2022 vond de eerste editie van het Verhalenweekend plaats. Verhalenvertellers bij een kampvuur, avondopenstellingen van musea of een verhalenexpeditie door de oertijd. Zomaar een greep uit de activiteiten die georganiseerd zijn. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk de aftermovie. 

Hulp nodig?

Heb jij vragen of wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op! Hieronder vind je de contactgegevens van onze relatiemanagers. 

Michelle Boer
Aanspreekpunt voor de regio Hondsrug Drenthe
michelle.boer@marketingdrenthe.nl
0521-748976

Gijs Klompmaker
Aanspreekpunt voor de regio's: Midden-Drenthe, Kop van Drenthe, Zuidwest
gijs.klompmaker@marketingdrenthe.nl 
0521-748975