Leefstijlvinder


Heb jij als ondernemer duidelijk voor ogen wie jouw doelgroep is? En weet jij deze te vinden en daadwerkelijk te bereiken? Een doelgroepanalyse is onmisbaar voor gerichte marketing. De Leefstijlvinder helpt jou hierbij!

Beter inzicht in de vrijetijdswensen en -behoeften van Nederlanders

Samen met zeven andere provincies werken wij mee aan de (Leisure) Leefstijlen. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. De één wil namelijk rust en regelmaat, de ander juist drukte en sensatie. We weten niet alleen hoe deze leefstijlen eruit zien, we weten ook waar in Nederland zij wonen. Welke groepen wonen er in jouw regio? Wat zijn hun wensen en hoe kan je hen het beste bereiken? Dat zijn de vragen waar de Leefstijlvinder™ antwoord op geeft. Zodat jij mensen een nog mooiere vakantie of dagje uit kan bezorgen.

Focus Marketing Drenthe

Marketing Drenthe richt zich op drie leefstijlen: de verbindingzoeker, de harmoniezoeker en de inzichtzoeker. Zij passen het best bij de waarden die wij binnen Drenthe belangrijk vinden: familie/gezin, natuur en cultuur.
 

Waar wonen de leefstijlen?

Natuurlijk is het goed om te weten welke leefstijlen er zijn in Nederland. Maar nog interessanter is het om te zien waar deze mensen met deze leefstijlen wonen. Door rekening te houden met de leefstijlen die in jouw omgeving wonen, kun je zorgen dat jouw aanbod aansluit bij de behoeftes die leven.

Bekijk de kaart

Meer informatie