Doe meer met je omgeving

| Yvonne Cornax


Onze mooie natuur en de Drentse landschappen zijn dé reden om te kiezen voor een kort of lang verblijf in Drenthe. Maar wist jij dat nummer 1 activiteit onder onze bezoekers het bezoeken van een dorp of stad is? Weet je ook dat bezoekers vaak activiteiten combineren? Het is dus slim om meer te doen met je omgeving! Mijn naam is Yvonne Cornax en ik werk meer dan 25 jaar in de sector. Voor mijn werk bij Marketing Drenthe duik ik graag in de laatste onderzoeken, leg verbindingen met ondernemers en organisaties en zoek ik naar nieuwe kansen voor de sector. Soms liggen de kansen direct voor het grijpen. Ik geef je graag een paar tips zodat jij meer uit je omgeving kan halen.

Is er wel genoeg te doen?

Veel toeristen oriënteren zich wat er allemaal in de omgeving te doen is. Het is dan ook slim als je op je op je site doorverwijst naar de belangrijkste activiteiten die jouw gasten graag ondernemen. De 5 belangrijkste activiteiten van de bezoekers in Drenthe zijn:

Tip je gasten op je online en social kanalen dus vooral de leuke dorpen en steden in de buurt, de beste restaurantjes, de mooiste wandel- en fietsmogelijkheden en de mooiste plekjes. Let op: deze tip geldt niet alleen voor verblijfsaccommodaties! Weet je bijvoorbeeld dat een bezoek aan een museum vaak onderdeel is van een heel dagje uit? Ook dan is het dus slim om te verwijzen naar leuke uitjes, winkelmogelijkheden en horeca in de buurt. Dit geldt zeker ook voor je Duitse gasten! Voor Duitse toeristen is Drenthe nog onbekend, we zullen hen echt moeten overtuigen met wat Drenthe allemaal te bieden heeft.

Weet wat er te doen is

Het ligt zo voor de hand maar vaak weten we lang niet altijd welke (nieuwe) parels er in onze eigen omgeving liggen. Nodig de mensen in je omgeving uit om ook eens een kijkje op jouw bedrijf te nemen, denk aan Tourist informatiepunt medewerkers, je collega ondernemers maar ook inwoners uit de buurt! Vaak weten ze niet precies wat jij te bieden hebt. Trek er ook zelf op uit (met je collega’s) en ervaar jouw regio ook eens als gast! Heb jij bijvoorbeeld het nieuwe wandelknooppuntensysteem al ontdekt? Ken je de verhalen die er in jouw regio worden verteld? Of ontmoet je collega’s op een bijeenkomst.

De leukste tips

Jouw gasten vinden het leuk als jij hen de beste tips geeft. Heb je (nieuwe) medewerkers in dienst dan kan het voor hen een uitdaging zijn je gasten goed te informeren wat er in de omgeving allemaal te doen is. Daarvoor hebben wij handig gratis online trainingen. In een half uur kunnen zij hun kennis van de regio bijspijkeren.

Bekijk de trainingen
Vrouw zit achter een laptop aan het bureau.

Handig

We zetten een aantal handige tips op een rij zodat jij jouw gast nog beter en makkelijker kan informeren:

Mogelijk ook interessant voor jou?