Yvonne Cornax - Marketingstrateeg

| Yvonne Cornax


Altijd tijd tekort! Waarom? Omdat er zoveel leuke dingen te doen zijn, zowel werk als privé. Ik ben dol op lekker eten, leuke culturele uitjes, buiten bewegen, gekke dingen doen met mijn kids, kletsen met vriendinnen én dol op Drenthe! Mijn naam is Yvonne Cornax, ik ben marketingstrateeg bij Marketing Drenthe en woon met mijn gezin in Peize. Ik heb de leukste werkplek en vertel je graag waarom.

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Ik geniet van blije mensen. En dat is nou precies waar de mensen in de vrijetijdssector aan werken, mensen blij maken. Re-creatie zorgt dat we kunnen vernieuwen, verfrissen, onze zinnen verzetten. Waar kan je je nou beter opladen dan in Drenthe? Drenthe is mijn werkplek en waanzinnig mooi (zo ook onze kantoorplek). Ik werk met bevlogen collega’s en ook buiten het kantoor kom ik mensen tegen die vol passie hun vak uitoefenen. Hoe fijn is dat? In mijn functie kijk ik hoe we het uitgangspunt van het Perspectief op bestemming Drenthe 2030 in praktijk kunnen brengen. Wat mij betreft doen we onze sector tekort als we alleen kijken naar de economische waarde. De sector draagt ook bij aan leefbaarheid, behoud van cultuur en natuur en zo veel meer. Bovenal zorgt onze sector voor die kleine geluksmomenten. Wist je dat je alleen al door het denken aan vakantie of een uitje je het gelukshormoon aanmaakt in je lijf? In de afgelopen tijd zijn we meer gaan kijken naar de waarde die toerisme en recreatie heeft voor bezoekers, bedrijven, bewoners én bestemming Drenthe. Kijk daar word ik nou blij van!

Waarom ben jij fan van Drenthe?

Voor foto’s van Drenthe is geen filter nodig, we hebben geen lyrische marketingteksten nodig, Drenthe is mooi van zichzelf. Voor mij persoonlijk is het elke dag genieten. Ik woon in Peize en wandel zo vanaf mijn huis de Onlanden in. Ik vind het heerlijk dat we elkaar groeten op straat. En wat ik echt mooi vind is dat cultuur en landschap in Drenthe zo met elkaar verweven zijn. Voor mij is het een extra plus als er kleine festivals of voorstellingen op bijzondere locaties plaatsvinden. 

Wat doe jij in je vrije tijd?

Sinds de pandemie is bij mij het wandelvirus ook toegeslagen. Ik maak regelmatig een wandeling met een goede vriend of vriendin. Goede gesprekken, mooie landschappen met onderweg een kop koffie vind ik een gouden combi. Het leukste vind ik om telkens nieuwe plekken te ontdekken en ik weet nu dus helemaal zeker dat Drenthe (bijna) overal mooi is! Ik doe aan badminton en tennis en ben actief in commissies bij beide clubs. Dol ben ik op concerten, festivals en locatietheater. Mijn agenda is dit jaar volop gevuld! Superleuk is dat mijn twee kinderen nu ook veel meer mee gaan. Met twee pubers naar een concert is echt het allerleukste wat er is. Nu moet ik ze nog zover krijgen dat ze ook een keer mee willen naar theater of opera of misschien moet ik iets laagdrempeliger met cabaret beginnen… Had ik al gezegd dat ik altijd tijd tekort heb?

Weetjes...