Miranda Horstman - Marktonderzoeker

| Miranda Horstman

 

Zeg toeristische data en zeg Drenthe en grote kans dat je bij mij uitkomt. Ik ben Miranda Horstman, werkzaam als marktonderzoeker bij Marketing Drenthe. Met mijn man en 3 kinderen woon ik in Assen. In ons team vol creatievelingen zorg ik voor de cijfers en structuur. Direct bij mijn eerste kennismaking had ik een goed gevoel over Marketing Drenthe. Het complexe werkveld en de uitdagingen die er op het gebied van onderzoek & data lagen, daar wilde ik mijn tanden maar al te graag inzetten. Ook was er direct een goede klik met mijn collega’s. Stuk voor stuk enthousiaste mensen, met passie voor hun werk. De match bleek gelukkig wederzijds. Inmiddels ben ik al ruim 3 jaar aan boord.

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Voordat ik bij Marketing Drenthe terecht kwam, heb ik ruim 16 jaar bij een onderzoeksbureau gewerkt. Eerst in de rol van (junior) onderzoeker, daarna als (senior) projectleider en teamleider. Een fijne tijd met veel afwisselende opdrachten. We werkten voor veel verschillende partijen. Van financiële instellingen en supermarktketens tot natuurorganisaties en destinatiemarketingorganisaties. Ik vind het écht leuk om bezig te zijn met cijfers, om de juiste opzet bij elk vraagstuk te vinden en om anderen met goede data te helpen om betere keuzes te maken. Ook bij Marketing Drenthe doe ik dit met veel plezier. Dat ik nu direct effect zie van mijn eigen werk en invloed heb op vervolgstappen, vind ik prettig. Naast het ophalen van data ben ik nu heel gericht bezig met de doorvertaling van onderzoeksuitkomsten naar relevante inzichten voor ons team en het toeristisch werkveld in Drenthe.

Wat is jouw favoriete plek in Drenthe?

Ik hou van Drenthe. We zijn dan ook bewust in Drenthe gaan wonen, ondanks dat we hier beiden niet zijn geboren. Het Drentsche Aa gebied is één van mijn favoriete plekken. Maar ook bij het Balloërveld en bij het Hijkerveld kom ik graag. Ik kan me echt ultiem gelukkig en bevoorrecht voelen als ik door de Drentse natuur dwaal. De zon die door de bomen straalt, heldere vennetjes omringd met paarse heide, wat Schotse hooglanders die rustig staan te grazen. Mooier krijg je het niet!

Wat doe jij in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd hou ik als harmoniezoeker van gezelligheid en leuke dingen doen samen. Lekker met familie of vrienden het bos in en daarna samen borrelen of eten. In het weekend hebben we regelmatig een spelletjesavond of kijken we een film. Ik hou verder van wandelen en fotograferen. Ook lees en puzzel ik graag en ik kan oprecht blij worden van muziek. Vroeger was ik een fanatiek handbalster maar na een voorste kruisband blessure moest ik daar helaas mee stoppen. Tegenwoordig hou ik het bij circuittraining en sinds een half jaar heb ik ook het boksen ontdekt. Heerlijk om je gedachten even op nul te zetten en lekker los te gaan op een bokszak. In de vakanties ga ik het liefst naar de bergen. Die mooie vergezichten die je na een flinke klim bovenop de berg te zien krijgt, prachtig! Maar ook zijn we regelmatig op Ameland te vinden met de kinderen, lekker uitwaaien aan het strand.

Weetjes...