Leonie Wiers - Projectmanager

| Leonie Wiers

 

Avonturen, groot of klein, reizen, ver weg of juist om de hoek; ik vind het een feestje om toffe plekken te ontdekken. Hoe gaaf is het dan ook dat ik me hiermee bezig mag houden tijdens mijn werk! Mijn naam is Leonie Wiers, ik woon samen met mijn vriend in Dalen en ben inmiddels 9 jaar werkzaam als Projectmanager bij Marketing Drenthe. Ik ben een beelddenker, linkshandig, klein van stuk, een gezelligheidsdier en dol op dubbele espresso's en kattenfilmpjes. Wil je meer weten? Lees dan verder. 

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Na mijn studie Communicatie & Media aan de Hanzehogeschool Groningen heb ik als zzp'er diverse klussen gedaan. Toch merkte ik na een jaar dat ik behoefte had aan een leuk enthousiast team om mee samen te werken en meer van te kunnen leren. Gelukkig beviel het bij Marketing Drenthe van beide kanten en kon ik na een tijdelijke opdracht blijven. Ik ondersteunde met name het team Toerisme, één van de drie pijlers (wonen, werken en recreëren) die destijds tot onze opdracht behoorden. De rol van Marketing Drenthe is inmiddels sterk veranderd. Daardoor is mijn werk altijd afwisselend en uitdagend gebleven. Het leukste aan mijn huidige functie vind ik het merk Drenthe als Oerprovincie van Nederland van binnenuit tot leven brengen. In het bedenken en creëren van relevante en inspirerende content (met name in beeld) kan ik mijn energie en creativiteit kwijt. Authentieke verhalen, ervaringen en lokale tips gebruik ik graag als input. Er valt zoveel moois te zien, te creëren en te delen over Drenthe. Voor veel mensen echt een verborgen parel!

Wat is jouw favoriete plek in Drenthe?

Ik besef me nu dat het ontzettend luxe is om in Drenthe op te groeien, met zoveel ruimte en natuur. Ik ga de omgeving dan ook steeds meer waarderen. Mooie herinneringen heb ik aan de Kibbelkoele bij Noord-Sleen. Zomers heb ik er veel gezwommen en vorig winter was het heerlijk om er te kunnen schaatsen. Ook het Gasselterveld, met haar helderblauwe water, vind ik een prachtige, unieke plek! Je waant je bijna in Scandinavië. 

Wat doe jij in je vrije tijd?

Het motto van een Plezierzoeker zoals ik, is ‘Lang leve de lol!'. Dat klopt wel aardig. Ik ben dol op gezelligheid, gekke dingen doen en ik ga graag de hort op. Op feestjes ga ik nooit als eerste naar huis. Die gezelligheid vind ik ook in het dames voetbalteam, waar ik al 18 jaar onderdeel van ben. En ga ik een paar keer per week naar de sportschool voor een bokszaktraining of een yogasessie. In mijn vakanties maak ik het liefst een stedentrip of zoek ik de zon of het strand op. Maar je maakt me ook blij met een wintersport of rondreis door Zwitserland. Dit jaar maak ik hopelijk mijn uitgestelde droomreis naar Nieuw-Zeeland, 6 weken lang rondtrekken met een camper. Can't wait!

Weetjes...