Karin Wolfs - Projectmanager

| Karin Wolfs


Een bezoek aan het Verkeerspark Assen, dat was mijn mooiste herinnering aan Drenthe voordat ik bij Marketing Drenthe kwam werken. De trapautootjes, de politieagent in de verkeerstoren die je berispte wanneer je je niet aan de verkeersregels hield, ik vond het fantastisch. Dit pareltje is uit Drenthe verdwenen, maar ik heb inmiddels een heleboel nieuwe mooie plekken ontdekt. Met Groningen als woonplaats heb ik er een hele mooie en grote achtertuin bijgekregen. Mijn naam is Karin Wolfs en ik werk als Projectmanager Marketing en Communicatie bij Marketing Drenthe.

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Ik kwam binnen op een zwangerschapsverlof, maar werk inmiddels alweer meer dan zes jaar bij Marketing Drenthe. Het bevalt dus goed van beide kanten. Ik draai mooie projecten en kan me van A t/m Z bezighouden met het marketingvak. Die afwisseling in werkzaamheden vind ik erg fijn en is één van de voordelen van het werken in een kleine organisatie. Een ander pluspunt is dat de lijntjes intern kort zijn. Schakelen is erg gemakkelijk en beslissingen kunnen snel worden genomen. De vaart zit er dus altijd lekker in. En het team mag dan klein zijn, het umfeld is dat zeker niet. De toeristische sector is met de verblijfsbranche, horeca, dagrecreatie en evenementen al ontzettend groot en divers, maar de verschillende belangen van overheden, natuurorganisaties en bewoners spelen ook altijd een belangrijke rol. Een dynamisch speelveld dus.

Als ik dan toch een minpuntje moet benoemen, met maar één man en elf vrouwen is de man-vrouwverhouding bij ons wel behoorlijk uit balans :). 

Wat is jouw favoriete plek in Drenthe?

Veenhuizen vind ik wel heel erg bijzonder. Hotel Bitter & Zoet, Bierbrouwerij Maallust, het Gevangenismuseum, Klein Soestdijk en de statige panden met opschriften als ‘Orde en Tucht’, het dorp heeft een unieke geschiedenis en sfeer. Voor ik hier kwam werken, kende ik het verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid niet. En ik wist al helemaal niet dat er in Nederland een dwangkolonie heeft bestaan, waar 100.000 personen onvrijwillig naartoe zijn gezonden.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Wat ik het allerliefste doe is reizen. Als klein meisje vroeg ik al een wereldbol op mijn verjaardag. Met een lampje erin uiteraard. ’s Avonds in bed fantaseerde ik over de landen die ik wilde bezoeken. Afrika, Amerika, ik vond het magische plekken. In zijn boek ‘Wie (niet) reist is gek’ introduceert Ap Dijksterhuis het woord ‘wegwee’, het tegenovergestelde van heimwee. Het weg willen zijn. Weg van het bekende. En daar herken ik me helemaal in, in die onrust en het willen ontdekken. Na twee coronajaren is mijn ‘wegwee’ behoorlijk groot. Maar in het najaar staat een reis naar Chili op de planning. Gaat helemaal goedkomen dus.

Verder ben ik een nieuwsjunkie, gek op sport (niet alleen actief, ook passief), concerten, een goed glas wijn (of een heel koud witbiertje) en een goed boek. Voor dat laatste heb ik niet altijd genoeg rust. Maar dan bieden streamingsdiensten uitkomst. Een serie kijken is gewoon lekker lui lezen.

Weetjes...