Helga Halma - Managementassistente


Hoe bijzonder is het dat ik door mijn werk pas echt ben gaan zien hoe goed Drenthe bij mij past? Als ik er nu op terugkijk zie ik dat de natuurlijke drang naar Drenthe bij mij van jongs af aan al wel aanwezig was. Ik woonde op de grens van Groningen en Drenthe en trok als enige van het gezin richting Drenthe. Het Zuidlaardermeer is de plek waar ik ben opgegroeid. Een prachtige plek waar ik ontzettend kon genieten van de watersport en het paardrijden. Mijn naam is Helga Halma, ik woon met mijn partner in het mooie Roden en mijn trots zijn onze drie kinderen. Ik houd van mijn gezin, avontuur, alles wat met sport te maken heeft, skiën en gezelligheid met vrienden/vriendinnen. Inmiddels werk ik alweer 14 ​jaar bij Marketing Drenthe als Managementassistente. 

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Door een reorganisatie bij mijn vorige werkgever: de ANWB, koos ik destijds voor een “time out”. Na een diensttijd van 10 jaar gaf ik mezelf de tijd om even stil te staan bij de vragen wat je wilt doen en waar je nou echt blij van wordt. Na een paar maanden werd ik gebeld door een kennis die aangaf dat ze met spoed een managementassistente nodig hadden bij Marketing Drenthe. Na het lezen van de website werd ik erg enthousiast en tijdens mijn gesprek nog enthousiaster. We begonnen met een klein team van 5 tot 6 personen. Inmiddels is het team verdubbeld en is de opdracht van Marketing Drenthe ook flink veranderd. Het is gaaf om te zien hoe we als organisatie en als team gegroeid zijn door de jaren heen. Wat ik zo mooi vind aan onze organisatie is dat we allemaal meedenken en deelnemen aan de creatieve processen voor het merk Drenthe als Oerprovincie van Nederland. In mijn functie ben ik het eerste aanspreekpunt voor de organisatie en hier kan ik mijn positiviteit en enthousiasme voor Drenthe goed inzetten. Drenthe staat bij mij voor: mijn roots, inspiratie, rust en genieten!

Wat is jouw favoriete plek in Drenthe?

Het Zuidlaardermeer is voor mij nog altijd een magische plek... Ik heb hier veel tijd doorgebracht in een zeilboot, op de surfplank, zwemmend of op de schaatsen samen met vrienden. Verder woon ik op 500 meter van Landgoed Mensinghe en het aanliggende Sterrenbos. Dit is een prachtig stuk natuur waar water, vennen, heide en bos samen komen. Hier maak ik dagelijks heerlijke wandelingen met onze hond en fiets ik graag op de MTB. 

Wat doe jij in je vrije tijd?

Het motto van een Avontuurzoeker zoals ik, is: ‘Het echte leven ervaren!'. Dit klopt helemaal. Ik trek er graag op uit. Lekker de natuur in met een rugzak. Op het creatieve vlak ben ik helemaal in mijn element wanneer ik het interieur mag veranderen en opnieuw iets mag inrichten. Ook bedenk ik graag creatieve oplossingen voor onmogelijkheden. Sporten is voor mij een “must”. Naast MTB’en en wandelen ben ik vaak te vinden in de sportschool voor bootcamp, full body en yoga trainingen. Ook golfen, schaatsen en skiën behoren tot mijn favoriete sporten. Tijdens mijn vakanties reis ik graag met de camper om te genieten van mooie landschappen. Ook geniet ik van zon en strand, in combinatie met uitdagende activiteiten. Verder maak ik graag een paar keer per jaar stedentrips en vind ik het een groot feest om op wintersport te gaan. De hele dag buiten en actief bezig zijn, daar word ik erg blij van. Mijn grote wens is om een jaar lang met de camper door Europa te reizen! Je moet altijd iets hebben om van te dromen toch? 
 

Weetjes...