Gijs Klompmaker - Relatiemanager

| Gijs KlompmakerIn mijn hoofd is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën, in mijn lichaam is er steeds de vraag om beweging en in mijn naam kun je al aflezen dat ik een Oer-Drent ben. Ik ben Gijs Klompmaker, woon in Borger samen met mijn verloofde en zoon Rocke. Ik hou van sporten, schrijven, koken en samenzijn. Er vooral ook hou ik van buiten zijn. Als kind was ik op de akkers, in de maisvelden en rondom de hunebedden te vinden. We bouwen als volwassenen te weinig hutten vind ik. Het meest gelukkig ben ik aan een rijk gedekte tafel met op elke stoel een mooi mens, uitgebreid kokend en genietend.

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Ik ben de laatste jaren werkzaam geweest bij het Hunebedcentrum. Vanuit mijn marketingfunctie daar kwam ik regelmatig in aanraking met Marketing Drenthe. Ik heb een hoop ervaring op gebied van het schrijven van (commerciële) teksten, heb lang met veel plezier in de horeca gewerkt en heb in al mijn banen altijd de verbinding en de samenwerking gezocht. Halverwege augustus ben ik als Relatiemanager begonnen bij Marketing Drenthe. Met veel enthousiasme ben ik de eerste dagen begonnen en tot op heden is dat gevoel verre van geslonken. Ik hoop een goede rol te kunnen spelen in de Drentse vrijetijdsector die mij zo aan het hart gaat.

Wat is jouw favoriete plek in Drenthe?

Drenthe is prachtig, op zoveel verschillende manieren schitterend. Maar de meeste betekenis ligt voor mij dichtbij huis. Het Drouwenerzand is beeldschoon. Ik kwam er als kind al, wandelen en turend. Het is een oase van rust, een duinpartij met heide. Erg mooi vind ik ook de Veenpluisroute tussen Schoonloo en Elp. Een veen- en heidegebied met zeer afwisselende paden. Ik hou van vergezichten zonder bouw, zonder autogeluid. En dat is in Drenthe nog volop te vinden.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Genieten en bewegen. Ik hou ervan om met vrienden te fietsen langs al die Drentse brinkdorpjes. Maar ook van een trailrun door het bos of een zondagochtendje voetballen. Het liefst combineer ik iets actief met een gezellig samenzijn. Met de mensen van wie ik hou om me heen. Meer en meer ben ik in het leven van de simpele zaken gaan houden. Van goede producten inkopen, lekker koken, van gezellig samenzijn. En als het dan met een klein zoontje en al deze leuke dingen nog tijd over is, dat zit ik het liefst in een hoekje van de kamer of met mijn gelaat in de zon met een boek of pen en papier. Ik schrijf graag en lezen laad me op.

Weetjes...