Sylvia Ouwerkerk - Projectmanager

| Sylvia Ouwerkerk

Na bijna 15 jaar kun je misschien wel zeggen dat ik bij het meubilair hoor van Marketing Drenthe... Hoog tijd dus om mijzelf wat uitgebreider voor te stellen. Mijn naam is Sylvia Ouwerkerk en ik woon met mijn gezin in Hoogeveen. In 2007 ben ik bij Marketing Drenthe begonnen als junior communicatiemedewerker, vandaag de dag ben ik Projectmanager Marketing & Communicatie. Hieronder vertel ik wat meer over wie ik ben en wat ik graag doe.

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Direct na mijn studie Communicatie ben ik bij Marketing Drenthe gaan werken en zoals je merkt, ben ik niet meer weggegaan. Dat zegt wel iets over de organisatie en over het werk dat ik mag doen. Al bijna 15 jaar ga ik namelijk met veel plezier naar mijn werk. Inmiddels is mijn functie compleet veranderd, is de organisatie compleet veranderd, maar is Drenthe nog steeds Drenthe. Ik ben hier geboren en getogen en ik mag de rest van Nederland laten zien hoe mooi Drenthe is en welke leuke dingen je hier kunt doen. Daar haal ik energie uit. Vanuit mijn rol als Projectmanager Marketing & Communicatie houd ik mij bezig met de verschillende projecten waarmee we de Nederlandse en Duitse markt benaderen en aanzetten tot een bezoek aan onze mooie provincie.

Waarom ben jij fan van Drenthe?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Drenthe pas echt ben gaan waarderen toen ik bij Marketing Drenthe ging werken. Je kijkt dan toch door een andere bril naar de omgeving waarin je opgegroeid bent. Bij elke fotoshoot word ik weer verrast door de prachtige omgeving. Net als de rest van Nederland, ben ik de afgelopen twee jaar ook veel met mijn gezin de natuur in geweest. Dit vinden mijn kinderen niet altijd een groot succes, maar hopelijk gaan zij Drenthe later net zo waarderen als ik nu doe.  

Wat doe jij in je vrije tijd?

Anderhalf jaar geleden ben ik gestart met mountainbiken. Met een paar vriendinnen stappen we wekelijks op de mountainbike en fietsen we de mooiste routes in de omgeving. De meeste routes in Drenthe hebben we inmiddels wel gehad en elke rit is het weer genieten van de prachtige omgeving, welk jaargetijde het ook is. Verder doe ik graag leuke dingen met mijn gezin of met vrienden, ik zoek graag de gezelligheid op. Dagjes uit, 's avonds gezellig wat drinken, 's middags even het bos in, weekendjes weg naar Ameland (Drenthe is mooi, maar Ameland is inmiddels ook een favoriet). Aan de andere kant vind ik het ook heerlijk om zomers in de tuin een goed boek te lezen. 

Weetjes...