De kracht van video


Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een video zegt meer dan tienduizend woorden.

Eén van de redenen waarom wij video onderdeel laten uitmaken van onze contentmarketing strategie is het kunnen bereiken van een nog groter publiek. Een andere reden is het vergroten van de interesse van mensen om meer informatie over Drenthe op te gaan zoeken. In een korte tijd kan er veel informatie worden verzonden, die door de inzet van video ook nog eens goed wordt onthouden door de ontvanger. Video brengt een merk tot leven, geeft organisaties een gezicht en wekt snel vertrouwen bij (potentiële) klanten/gasten.

Steeds populairder

Dat het inzetten van video’s steeds populairder wordt, blijkt uit onderzoek. In 2020 bestond ca. 80% van het internetverkeer uit bewegend beeld. Ook blijkt dat 64% van de consumenten overgaat tot een aankoop nadat zij hier een video van hebben gezien en worden video’s 1200 keer vaker gedeeld op social media dan afbeeldingen of documenten.

De keuze is reuze

Er zijn steeds meer verschillende vormen van video. De vraag is welke vorm van video het beste past bij je doelgroep. Een virtual reality video geeft een geweldige beleving, maar slechts 10% van de Nederlanders heeft de mogelijkheid om dit te bekijken. Het is wél gemakkelijker geworden om een 360 graden video te uploaden en deze kan op websites, apps en social media kanalen zonder aparte software bekeken worden. 

Als belangrijk onderdeel van de zomercampagne van 2020 'Jouw avontuur' hebben we een interactieve video ingezet. Hierdoor betrek je je doelgroep maximaal bij hetgeen je wilt communiceren. Je geeft de kijker keuzes waardoor de boodschap altijd relevant is. Interactieve video werkt activerend en verhoogt daardoor de coversie. Bovendien is iedere klik meetbaar en de impact van de video direct aantoonbaar.

Ook live video streamen is enorm in opkomst. Een smartphone en een app zijn voldoende om live verslag te doen op Facebook, YouTube Instagram of Twitter. Bedenk wel van te voren wat je ermee wilt bereiken en plan vooruit; geef genoeg mensen de kans om hier aan deel te nemen. Anders heb je misschien wel een mooi live video verslag maar geen publiek. Het grootste voordeel van het maken van live video's, is de mogelijkheid tot interactie met je publiek. Je kunt geïnteresseerden hiermee nog meer betrekken bij jouw bedrijf, mensen, producten en diensten. Voorwaarde is wel dat je zelf actief op de vragen en reacties reageert.

Heb je aanvullende vragen? Bel of mail ons gerust. We kijken en denken graag met je mee!
Benieuwd naar de video's die we gemaakt hebben voor Drenthe? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal.