Campagne laat inwoners eigen omgeving herontdekken

‘Gewoon bij jou om de hoek’, dat is de boodschap die je twee weken lang door heel Drenthe in bushokjes ziet hangen. Doel van de campagne is om inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen. Want waar je ook woont, in het Drentse landschap is vlakbij altijd een plek waar je op ieder moment naartoe kunt om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.

Onbekendere natuurgebieden om te ontdekken
Verspreid over de provincie prijken 50 posters met dertien verschillende natuurgebieden. Daarbij is ervoor gekozen om wat onbekendere plekken in de directe omgeving te tonen. Een inwoner van Ruinen of Dwingeloo is wel bekend met het Dwingelderveld, maar Landgoed Rheebruggen is minder bekend. Door niet voor de geijkte natuurgebieden te kiezen, herontdekken Drenten niet alleen hun eigen provincie, we dragen ook bij aan een spreiding van de bezoekers.

De foto's die gebruikt worden in de campagne zijn allemaal gemaakt door inwoners van of bezoekers aan Drenthe. Hierdoor wordt de boodschap nog authentieker en geloofwaardiger. 

Twee weken lang zichtbaar
De posters zijn twee weken lang zichtbaar in vijftig bushokjes en worden ondersteund door een online campagne op Instagram en Facebook. In september wordt de campagne herhaald. We hopen dat mensen door deze campagne weer even met andere ogen naar hun eigen omgeving gaan kijken. Om de hoek vind je namelijk alle ingrediënten voor een moment van rust en ontspanning. 

Abri uitingen

De kalmerende werking van de natuur
Uit onderzoek dat we samen met PanelWizard uitvoerden blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlanders stress ervaart in het dagelijks leven. De behoefte aan meer oplaadmomenten is dan ook groot. Wij willen de inwoners van Drenthe laten zien dat er dichtbij huis altijd een plek is waar je tot rust kunt komen en waar je kunt ontsnappen aan de drukte van alledag.

Samenwerking natuurorganisaties en ROEG!
Bij de totstandkoming van de campagne is advies ingewonnen bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap en IVN. In overleg is gekeken welke natuurgebieden en wandelroutes ingezet konden worden in de campagne.

Ook is er een doorvertaling naar het tv-programma ROEG! op RTV Drenthe. Zij maken een aantal reportages. Hierin wordt samen met een inwoner één van de uigelichte natuurgebieden bezocht, waarbij de bewoner deelt wat dit gebied zo bijzonder voor hem of haar maakt. De eerste reportage is op 23 april a.s. te zien.