Duitse markt

We hopen dat in 2022 het internationale toerisme weer op gang komt. Dat betekent niet alleen dat Nederlanders de grens over steken maar ook dat onze buren, de Duitsers, weer massaal naar het buitenland willen. Een kans die wij niet willen laten liggen! De Duitse vakanties vallen vaak anders dan die in Nederland, wat kan zorgen voor een mooie spreiding van gasten. Daarom gaan we ons uiterste best doen de Duitse gast naar Drenthe te halen. Wil jij hier als ondernemer ook op inspelen en profiteren van onze campagnes? We helpen je graag op weg!

Duitse pagina aanmaken

Om ervoor te zorgen dat jij voor de Duitse gast goed vindbaar en zichtbaar bent, is de eerste stap een website of landingspagina aanmaken in correct Duits. Vervolgens kun je jouw locatie gratis aanmelden op Besuchdrenthe.de. We leggen je uit hoe je jouw locatie in een paar stappen toevoegt. 

Lees meer
Jongen en meisje spelen in het bos en gooien met bladeren.

Vertaalactie

Hulp nodig bij het vertalen van je tekst en heb je nog een goede vertaler nodig? Wij hebben positieve ervaringen met de volgende partijen. Ook bieden we tijdelijk aan om jouw pagina op Besuchdrenthe.de kosteloos te vertalen. Vereiste is wel dat je kan doorlinken naar een Duitse pagina  of website van jouw organisatie. 

Meer informatie

Bijspijkertips

Wil jij je graag verdiepen in de Duitse gast? Kijk dan eens naar één van onze gratis online trainingen. We bieden twee verschillende trainingen aan: 'De Duitse markt' en 'Hoe ontvang ik Duitse gasten?'. Bij de eerste krijg je echt een stukje basis over de Duitse markt en leer je meer over het boekingsgedrag en verwachtingspatroon van de Duitse gast. Bij de tweede training kijk je naar wat de Duitse gast interessant vindt en hoe jij daarop in kunt spelen. Ook leer je hier meer over het belang van de Duitse taal, veel gemaakt fouten en valkuilen.  

Bijeenkomsten
Naast onze trainingen die het gehele jaar door beschikbaar zijn, hebben we in 2022 ook verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Zo vonden er meerdere opfriscursussen plaats en was er een dag waarbij we ons gingen verdiepen in de Duitse gast. Zodra er nieuwe data gepland zijn, vind je dat hier. Hieronder kun je onze webinar terugkijken over kansen op de Duitse markt. 

Subsidiemogelijkheden

Ik Ben Drents Ondernemer biedt jou verschillende praktische tools waarmee ze jou als ondernemer kunnen helpen met jouw exportplannen, waaronder verschillende subsidiemogelijkheden. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Lees meer
Een foto vanuit de lucht waarop een natuurplas te zien is met bos eromheen en een cabiner.

SEO inzichten

Mensen maken de hele dag door beslissingen. Bij het nemen van beslissingen wordt in 9 op de 10 gevallen vooraf online informatie gezocht. Ook bij het plannen van een vakantie of dagje weg. Bezoekers laten online een rijk spoor achter, met informatie over hun wensen en voorkeuren. En deze informatie kun je gebruiken bij het optimaliseren van je website. Wij hebben op Drentse schaal onderzocht hoe en waar potentiële Duitse gasten online zoeken. Ga jij aan de slag met SEO of wil je bestaande teksten optimaliseren? Wij stellen de resultaten van ons onderzoek graag beschikbaar. Doe er je voordeel mee en zorg dat je online zo goed mogelijk zichtbaar en vindbaar bent!

Bekijk onze bevindingen voor jouw accommodatiesoort