Jonas van Dorp - Groningen Airport Eelde


Mijn naam is Jonas van Dorp, vader van drie prachtige kinderen en werkzaam als Manager Commercie en Communicatie op Groningen Airport Eelde, dé internationale luchthaven van Drenthe! Geboren en getogen Groninger en getrouwd met een echte in Drenthe opgegroeide Friezinne! Nu al 8 jaar officieel Drent en met veel plezier woonachtig in het mooie Eelderwolde, nét Drenthe! Altijd werkzaam geweest in het toerisme en al jaren onze regio aan het vermarkten in het buitenland!

Waarom ben je lid van de Marketing adviesraad?

Als Drent wil ik graag bijdragen aan de mooiste Provincie van Nederland, met name op het gebied van inkomend toerisme. Ik vind dat we als Provincie veel te bieden hebben aan bezoekers en help graag door met Marketing Drenthe en de andere leden van de Marketingadviesraad mee te denken over de strategie maar ook over campagnes en marketingacties. Ik weet uit eigen ervaring hoe waardevol het is dat er vanuit andere invalshoeken en andere werkvelden wordt meegedacht. Hoewel het op Groningen Airport Eelde momenteel vooral om uitgaand toerisme gaat (gelukkig komt iedereen ook weer terug 😉!), zie ik ook kansen voor inkomend toerisme. Wanneer wij onze luchthaven aan luchtvaartmaatschappijen presenteren, marketen we dan ook vooral de regio en niet alleen de luchthaven. Maar ook onze passagiers die op vakantie gaan in Zuid-Europa, komen uit andere Provincies dan alleen Drenthe. Ook daar zie ik kansen om mensen voor onze Provincie te enthousiasmeren.

Waarom ben jij fan van Drenthe?

Zelf ben ik vooral fan van Drenthe vanwege haar veelzijdige natuur en recreatiemogelijkheden. Uren wandelen of fietsen bij Dwingeloo, de Onlanden of in natuurgebied Appelbergen, waar ook een deel van het Pieterpad doorheen loopt. In elk jaargetijde weer even mooi en even veelzijdig. Je wordt getrakteerd op een bloeiende heide, spreeuwenshows in het voorjaar of prachtige paddestoelen in het najaar. Zo veelzijdig krijg je het niet snel.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Ik zou graag wat méér vrije tijd willen hebben! Die zou ik dan besteden aan nóg vaker wandelen in bijvoorbeeld de Onlanden. Of aan het ontdekken van nog meer natuur in Drenthe. Samen met het gezin en onze Labradoodle. Vooral het zuiden van onze Provincie wacht bij ons nog op ontdekking. Naast wandelen, lezen, naar de bios en tuinieren, mag ik graag uitgebreid kokkerellen met mijn kinderen. Echt even de tijd nemen om met goede ingrediënten heerlijke gerechten te toveren. Reizen zit erg in mijn bloed, ik ben opgegroeid in een gezin met een eigen reisorganisatie. Ik heb veel landen in de wereld bezocht en er staan er nog wat op het verlanglijstje! Belevenissen met elkaar zijn veel belangrijker dan het hebben van dingen. Ik vind het maken van herinneringen erg waardevol. Ik heb eigenlijk pas sinds een paar jaar de eigen omgeving beter leren kennen. En leren waarderen. We hebben heel wat pareltjes dichtbij, zelfs op loopafstand van de eigen stek.