Jan de Roos - Vitale Vakantieparken


Mijn naam is Jan de Roos. Sinds 2019 woonachtig in het Drentse Hooghalen met mijn vrouw Marieke en kinderen Mads 17 en Eva 15. In het dagelijkse leven ben ik deels ondernemer (mede-eigenaar van De Jongens van Outdoor in Appelscha) en deels ambtenaar bij de projectorganisatie van de provincie Drenthe Vitale Vakantieparken. Binnen dit project houd ik mij bezig als ondernemersadviseur. Ik heb de dankbare taak om samen met ondernemers plannen verder te brengen.

Waarom ben je lid van de Marketing adviesraad?

Vanuit mijn rol als ondernemersadviseur bij VVP heb ik goed zicht op en veel contact met de markt van ondernemers op en met vakantieparken. Er zijn veel ondernemers met even zoveel plannen. Tegenwoordig is het steeds lastiger om deze plannen te realiseren. Mijn rol is om mijn kennis, kunde en netwerk in te zetten om goede plannen nog beter te maken en ervoor te zorgen dat ze, indien de plannen voldoen aan de voorwaarden, gerealiseerd worden. Mijn zitting in de Marketingadviesraad is dan ook vanuit deze rol.

Waarom ben jij fan van Drenthe?

Ik ben fan van Drenthe omdat het ruim, groots en nog voor een grootdeel oorspronkelijk is. Mooie vergezichten wisselen af met goede voorzieningen. Mijn favoriete plek in Drenthe is toch wel boven op de VAM-berg. Het uitzicht wat je daar op een mooie dag hebt is fenomenaal. Mijn mooiste herinnering aan Drenthe tot nog toe is de vakantie die wij vroeger vierden in Norg, het vakantiehuisje midden in het bos.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Mijn vrijetijd gaat momenteel voor een groot deel op aan de kinderen. Die zijn redelijk sportief aangelegd. Mads zit veel op de racefiets en rijdt veel wedstrijden op de weg en het veld, en die wedstrijden zijn niet bepaald om de hoek. Eva rijdt paard en is dus ook veel onderweg in de provincie en daarbuiten met springen en cross. Veel taxi werk zeg maar.