David de Leeuw - Abdij de Westerburcht


Mijn naam is David de Leeuw. Samen met mijn vrouw Greetje en dochter Jill woon ik met veel plezier in het mooie dorp Westerbork waar ook mijn bedrijf gevestigd is. Ik ben eigenaar van Hotel-Restaurant Abdij de Westerburcht met 39 kamers in verschillende categorieën (o.a. Thema Suites, Sauna & Terras kamers, Beauty & Wellness kamer met bubbelbad en sunshower), gezellig restaurant, 2 vergaderruimtes en een ruim terras. Plezier is waar alles om draait; mijn medewerkers die plezier in hun werk hebben, mijn gasten die zich vermaken en dat maakt mij zelf ook plezierig ;). 

Waarom ben je lid van de Marketing adviesraad?

Bijna 25 jaar geleden werd op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland “Drenthe Hotels” opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van hoteliers in Drenthe met als doel elkaar te versterken. Bij het opstarten werd ik uitgedaagd door wijlen Henk Smit om lid te worden van het bestuur. Hij zou dan als oudste hotelier instappen en hij nodigde mij uit om als jongste deel te nemen. Van deze stichting ben ik 5 jaar voorzitter geweest en dat is ook de groep die ik vertegenwoordig in de Marketingadviesraad. 

Wat is je mooiste herinnering aan Drenthe?

Eigenlijk geniet ik elke dag van Drenthe. Maar mijn mooiste herinnering is misschien wel om als 16-jarige met je vriendengroep de TT Nacht in te gaan en dan op zaterdagochtend wakker worden van de ronkende motoren op het talud van het TT circuit. De races zijn die dag bijzaak want alle bijzondere indrukken en de lol speelt zich af op de Stekkenwal zelf.

Wat doe jij in je vrije tijd?

In de winter maken we graag kilometers op de piste, terwijl we in de warmere periodes met ons campertje op pad gaan. Het leukste is dan om van te voren niet alles te plannen, maar ook nieuwe plekken te bezoeken via “prikkels” onderweg. Sporten doe ik ook graag. Mijn conditie probeer ik op peil te houden door hard te lopen en naar de sportschool te gaan. Maar stress mep ik het liefst van mij af op de Padelbanen in Westerbork. Drenthe is voor mij de ideale plek om werk en privé in balans te houden.