Astrid Crum - Directeur

| Astrid Crum


Ik moet iets bekennen. Ik heb een bloedhekel aan fietsen en de kleur rood vind ik de lelijkste kleur die er is. Niet handig als je werkt voor dé fietsprovincie van Nederland, waarvan rood de hoofdkleur is in de marketinguitingen. Maar verder is de match perfect. Ik heb de leukste baan in de mooiste provincie met het meest enthousiaste team. Wie wil dat nou niet? Ik ben Astrid Crum en ben nu 5 jaar directeur van Marketing Drenthe. Ik woon in Zwolle samen met mijn mannen gezin en in deze blog vertel ik wat meer over mezelf.

Waarom werk jij bij Marketing Drenthe?

Hiervoor werkte ik bij een vergelijkbare organisatie in Overijssel, MarketingOost. Ik heb daar jaren gewerkt in veel verschillende functies en was lid van het managementteam. Toen de functie van directeur-bestuurder bij Marketing Drenthe vrij kwam, vond ik dat een mooie volgende stap. Een kleine overzichtelijke organisatie, dat moest lukken. Ik herinner me nog goed het eerste teamoverleg, waarop mijn collega’s naar mij keken toen er een beslissing genomen moest worden. Opeens realiseerde ik me dat ik eindverantwoordelijke was en er iets van mij verwacht werd, dat was in het begin even wennen. Gelukkig werkt het team zeer zelfstandig.

Het meest ingewikkeld, maar daardoor ook het meest fascinerend en uitdagend, vind ik het feit dat we meerdere belangen dienen en je het nooit iedereen naar de zin kunt maken. Ik zeg wel eens “ik voel me net de trainer van het Nederlands elftal’; iedereen heeft een mening over voetbal en ‘heeft er verstand van’. Dat is bij marketing ook het geval. Maar áls we dan scoren is de kick wel des te groter.

Wat is jouw favoriete plek in Drenthe?

Ik mag dan wel niet van fietsen houden, wandelen vind ik des te leuker. En het liefst op plekken waar je niemand tegen komt. En dat kan gelukkig nog in Drenthe. Ik hou vooral van weidse uitzichten, een bos is aan mij minder besteed. Mijn mooiste ervaring had ik op een zaterdagmiddag in november net voor zonsondergang op het Mantingerveld. De kleuren, de stilte, ik waande me op de savanne in Afrika, alleen de olifanten en giraffen ontbraken.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Op mijn Instagramaccount vind je vooral foto’s van tripjes en reizen, want dat is mijn grootste hobby. En dan het liefst naar onontdekte plekken. Van de jungle in Ecuador (waar ik mijn angst voor spinnen overwon) tot de theeplantages in Sri Lanka. Maar Afrika heeft toch wel mijn hart gestolen, vooral Botswana en Namibië vond ik prachtig. Maar het hoeft niet altijd ver weg hoor, ik kan ook ontzettend genieten van de heuvels in Zuid Limburg of een bezoekje aan het centrum van Zwolle, mijn woonplaats. Verder hou ik van Scandinavische thrillers, zowel op Netflix als in boekvorm. Voor dat laatste gun ik mezelf niet altijd tijd. Moet ik toch wat meer gaan doen.

Weetjes...