Jaar- en meerjarenplan

Onze Oerpositionering ligt aan de basis van al onze activiteiten. Daarnaast leggen we elk jaar het accent op één verhaallijn. In ons meerjarenplan beschrijven we onze plannen, doelen, doelgroepen en uitgangspunten. Dit vertalen we ieder jaar naar een jaarplan, waarin concreet staat wat we dat jaar gaan doen. Verder sluiten onze plannen aan bij het Perspectief op bestemming Drenthe 2030. 

Plannen 2022

Duitse gast naar Drenthe halen
We hopen dat in 2022 het internationale toerisme weer op gang komt. Dat betekent niet alleen dat Nederlanders de grens over steken maar ook dat onze buren, de Duitsers, weer massaal naar het buitenland willen. Een kans die wij niet willen laten liggen! De Duitse vakanties vallen vaak anders dan die in Nederland, wat kan zorgen voor een mooie spreiding van gasten. Daarom gaan we ons uiterste best doen de Duitse gast naar Drenthe te halen.

Drentse verhalen staan centraal bij binnenlandse markt
Voor de binnenlandse markt staat het thema 'Drentse verhalen' centraal. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal over de hunebedden. Spannend en mysterieus. Het verhaal over Vincent van Gogh, die in Drenthe inspiratie zocht en vond. Of de sage over de reuzen Ellert & Brammert. In de Oerprovincie van Nederland beleef je de mooiste en indrukwekkendste verhalen.

Doelgroepen
We richten ons op gezinnen met jonge kinderen en stellen van 35+. Wij trekken graag de gasten die genieten van natuur, cultuur en het samenzijn met familie en vrienden. Dit zijn de 'leefstijlen' harmoniezoekers, verbindingzoekers en inzichtzoekers. Dit jaar zetten we extra in op het voor- en naseizoen om zo spreiding te stimuleren. Hierbij zijn de stellen 35+ de belangrijkste doelgroep. 

Samen vertellen we het verhaal van Drenthe
We willen samen met jou het verhaal van Drenthe vertellen. Biedt jouw bedrijf of organisatie activiteiten/ accommodaties aan die passen bij het thema Drentse verhalen of bij de gekozen doelgroepen? En/of heb je een leuk idee? Neem dan contact met ons op
 

Jaarrapportage 2020

In het jaarverslag lees je waar we in 2020 aan gewerkt hebben en wat voor resultaten dit opgeleverd heeft. Ook vind je hier de WNT gegevens.

Lees meer
Een gezin wandelt door het brinkdorp Orvelte. Dochter zit bij vader op de nek.