Jaar- en meerjarenplan

Onze Oerpositionering ligt aan de basis van al onze activiteiten. Daarnaast leggen we elk jaar het accent op één verhaallijn. In ons meerjarenplan beschrijven we onze plannen, doelen, doelgroepen en uitgangspunten. Dit vertalen we ieder jaar naar een jaarplan, waarin concreet staat wat we dat jaar gaan doen. Verder sluiten onze plannen aan bij het Perspectief op bestemming Drenthe 2030. 

Verhaallijn 2021 - De stoerste speeltuin

In 2020 zou het thema Stoerste speeltuin centraal staan. Deze plannen hebben we moeten wijzigen door de uitbraak van het Coronavirus, waarbij we afgelopen zomer groots hebben ingezet op de zichtbaarheid van bestemming Drenthe. Omdat er ook in 2021 veel kansen liggen om de Stoerste speeltuin verder in te zetten, schuiven we de oorspronkelijke plannen van 2020 grotendeels door. We spelen in op het oerinstinct en het verlangen om naar buiten te trekken. Dwalen door de natuur. Klimmen in bomen. Tijd voor elkaar. Gezinnen hebben alle ruimte om te genieten in de Oerprovincie van Nederland.

Doelgroepen
We richten ons op gezinnen met jonge kinderen en stellen van 35+. Wij trekken graag de gasten die genieten van natuur, cultuur en het samenzijn met familie en vrienden. Dit zijn de 'leefstijlen' harmoniezoekers, verbindingzoekers en inzichtzoekers. Dit jaar zetten we extra in op het voor- en naseizoen om zo spreiding te stimuleren. Hierbij zijn de stellen 35+ de belangrijkste doelgroep. Ook is dit een groep die in tegenstelling tot de gezinnen vaak overnachtingen boekt bij B&B's en hotels. Bij deze groep ondernemers lopen de boekingen voor dit jaar nog minder snel. 

Samen vertellen we het verhaal van Drenthe
We willen samen met jou het verhaal van Drenthe vertellen. Sluit jouw bedrijf of organisatie aan bij de Stoerste Speeltuin en de gekozen doelgroepen? En/of heb je een leuk idee? Neem dan contact op met Jan Willem Melisse.
 

Jaarrapportage 2021

In het jaarverslag lees je waar we in 2020 aan gewerkt hebben en wat voor resultaten dit opgeleverd heeft. Ook vind je hier de WNT gegevens.

Lees meer
Een gezin wandelt door het brinkdorp Orvelte. Dochter zit bij vader op de nek.