Ontwikkelingen coronavirus

Impact Corona op Drentse vrijetijdssector

Via onze Monitor Impact Corona volgen we de ontwikkelingen en effecten van het coronavirus op de ondernemers in de vrijetijdssector. We delen de resultaten met het veld en onze partners. De vijfde meting liep van 8 t/m 15 juli. De impactscore is opnieuw gedaald. En nu niet alleen voor de verblijfssector, maar ook voor de dagrecreatie.

Bekijk uitkomsten 5e onderzoek

Richtlijnen Veiligheidsregio Drenthe voor beheerders accommodaties/campings

Veiligheidsregio Drenthe ontvangt veel meldingen en vragen over de corona-maatregelen in Drenthe. Daarom brengen wij graag de volgende richtlijnen voor beheerders van accommodaties en campings onder de aandacht.

Bekijk de richtlijnen

Drenthe bovenaan in Vakantie Sentiment Monitor NBTC

De eerste resultaten van de Vakantie Sentiment Monitor van NBTC zijn bekend. 6 op de 10 Nederlanders is van plan om dit jaar op vakantie te gaan, 2 op de 5 kiezen voor een binnenlandse bestemming. En 14% van hen wil graag naar Drenthe!Daarmee voert Drenthe de lijst met populaire bestemmingen aan.

Bekijk de samenvatting

Nieuw: Campagne met interactieve video

We brengen Drenthe op unieke wijze onder de aandacht! Een interactieve video waarbij de kijker zelf het verloop bepaalt, staat centraal in een landelijke campagne gericht op jonge gezinnen. Op basis van de keuzes die de kijker maakt, ontvangt hij/zij aan het eind van de video gepersonaliseerde tips voor een bezoek aan Drenthe.

Lees meer

Drentse afstandsmeter

We hebben een Drentse afstandsmeter ontwikkeld. Een Drentse sticker die je kunt gebruiken om je gasten te attenderen op de 1,5 meter regel. De stickers zijn te plakken op een gladde ondergrond, zoals een receptiebalie, vloer maar ook op een raam. De afstandsmeter is gratis te bestellen, zolang de voorraad strekt.

Bestellen

Doelgroepen Drenthe zoeken zekerheid

Mensen reageren verschillend op een crisis. We delen graag onze tips en inzichten over de verschillen tussen de leefstijlgroepen. Zo is de harmoniezoeker een belangrijke doelgroep voor Drenthe. Deze groep zoekt vooral zekerheid voor de vakantie en wil weten wat er te doen is. 

Lees meer

Webinar: Gastbeleving op 1,5 meter

Donderdag 7 mei hebben wij samen met Ik Ben Drents Ondernemer en ZKA Strategy een webinar gegeven over gastbeleving op 1,5 meter. Je kunt het terugkijken via onderstaande button. In deze webinar gaan we in op hoe je jouw bedrijf aanpast voor de 1,5 meter maatschappij. Ook krijg je marketing en communicatie tips. 

Terugkijken

Klaar voor de volgende stap?

Stapje voor stapje is er steeds meer mogelijk. Daarom zijn wij druk met onze campagnes voor Drenthe. En om gasten te verleiden naar onze provincie te komen, hebben we ook jouw hulp nodig. 

Actualiseer jouw bedrijfspagina
Vanuit onze campagnes linken wij door naar diverse pagina’s op drenthe.nl. Hier vinden potentiële gasten inspiratie en informatie voor een bezoek aan Drenthe. Dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw bedrijf ook goed zichtbaar is op de juiste pagina’s. Actualiseer de informatie op je POI-pagina via onze database. Geef aan wat er op dit moment wel en niet kan. Zijn de openingstijden gewijzigd? Pas deze dan aan. Laat ook weten welke maatregelen jij genomen hebt om de gast veilig te kunnen ontvangen. En bied je activiteiten aan die afwijken van je reguliere aanbod? Kijk dan goed of de categorie waaraan je nu gekoppeld bent nog passend is.

Gaat jouw evenement niet door?
Gaat je evenement niet door? Het is mogelijk om in de database van drenthe.nl je evenement op ‘geannuleerd’ te zetten. Dit doe je door in te loggen in de database, op het evenement te klikken en bij ‘kenmerken’ voor ‘geannuleerd’ te kiezen. Vergeet niet om het op te slaan!