Ontwikkelingen coronavirus

Impact Corona op Drentse vrijetijdssector

Via onze Monitor Impact Corona volgen we de effecten die het coronavirus heeft op de ondernemers in de vrijetijdssector. We delen deze resultaten graag met de branche. De meest recente meting liep van 28 januari t/m 8 februari. De (hopelijk) laatste loodjes van de crisis zijn voor veel ondernemers loodzwaar.

Actuele uitkomsten Corona Monitor

Richtlijnen Veiligheidsregio Drenthe voor beheerders accommodaties

Veiligheidsregio Drenthe ontvangt veel meldingen en vragen over de corona-maatregelen in Drenthe. Daarom brengen wij graag de volgende richtlijnen voor beheerders van accommodaties onder de aandacht.

Bekijk de richtlijnen

Drentse afstandsmeter

We hebben een Drentse afstandsmeter ontwikkeld. Een Drentse sticker die je kunt gebruiken om je gasten te attenderen op de 1,5 meter regel. De stickers zijn te plakken op een gladde ondergrond, zoals een receptiebalie, vloer maar ook op een raam. De afstandsmeter is gratis te bestellen, zolang de voorraad strekt.

Bestellen

Nederlander wil op vakantie, maar is afwachtend met boeken

6 op de 10 Nederlanders hebben vakantieplannen voor 2021. Men is volop aan het oriënteren, maar wacht nog vaak met boeken. Lees meer over het vakantiesentiment onder Nederlanders en de zoek- en boekcriteria. 

Lees meer

Jouw zichtbaarheid op drenthe.nl

Door het coronavirus vinden er regelmatig wijzigingen plaats in de maatregelen, waar jij als ondernemer mee te maken hebt. Ook voor jouw gasten zorgt dit voor veel onrust en onduidelijkheid. Daarom is het juist nu extra belangrijk om jouw informatie op drenthe.nl up-to-date te houden. We geven je een paar tips. 

Actualiseer jouw bedrijfspagina
Vanuit onze campagnes linken wij door naar diverse pagina’s op drenthe.nl. Hier vinden potentiële gasten inspiratie en informatie voor een bezoek aan Drenthe. Dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw bedrijf ook goed zichtbaar is op de juiste pagina’s. Actualiseer de informatie op je POI-pagina via onze database. Geef aan wat er op dit moment wel en niet kan. Zijn de openingstijden gewijzigd? Pas deze dan aan. Laat ook weten welke maatregelen jij genomen hebt om de gast veilig te kunnen ontvangen. En bied je activiteiten aan die afwijken van je reguliere aanbod? Kijk dan goed of de categorie waaraan je nu gekoppeld bent nog passend is.

Gaat jouw evenement niet door?
Gaat je evenement niet door? Het is mogelijk om in de database van drenthe.nl je evenement op ‘geannuleerd’ te zetten. Dit doe je door in te loggen in de database, op het evenement te klikken en bij ‘kenmerken’ voor ‘geannuleerd’ te kiezen. Vergeet niet om het op te slaan!