Ontwikkelingen coronavirus

Drenthe, alle ruimte om te genieten

Stapje voor stapje is er steeds meer mogelijk en krijgen we binnen de vrijetijdssector meer vrijheid. Vrijheid om te ondernemen en om gasten te ontvangen.  Daarom zijn wij druk bezig met onze campagnes voor Drenthe. Momenteel loopt de 'Reserveer alvast je plekje' campagne. Door middel van o.a. abri’s in Amsterdam, een tv-commercial en de bijbehorende pagina op drenthe.nl, kan de gast alvast inspiratie opdoen voor een bezoek aan Drenthe. 

Drentse afstandsmeter

We hebben een Drentse afstandsmeter ontwikkeld. Een Drentse sticker die je kunt gebruiken om je gasten te attenderen op de 1,5 meter regel. De stickers zijn te plakken op een gladde ondergrond, zoals een receptiebalie, vloer maar ook op een raam. Niet ontvangen? Laat het ons weten. 

Neem contact op

Doelgroepen Drenthe zoeken zekerheid

Nu er versoepelingen zijn aangekondigd, zien ondernemers de boekingen stijgen. Maar let op; de leefstijldoelgroepen reageren in deze tijd verschillend! Een belangrijke doelgroep voor Drenthe is de harmoniezoeker. Deze groep zoekt nu vooral zekerheid voor de zomervakantie. Ook willen ze weten wat er te doen is. We zetten de inzichten op een rijtje. 

Lees meer

Impact Corona op Drentse vrijetijdssector

Via onze Monitor Impact Corona volgen we de ontwikkelingen en effecten van het coronavirus op de ondernemers in de vrijetijdssector. We delen de resultaten met het veld en onze partners. Begin mei hielden we de derde meting. De impact is onveranderd groot, maar de eerste tekenen van herstel zijn zichtbaar.

Bekijk uitkomsten 3e onderzoek

Webinar: Gastbeleving op 1,5 meter

Donderdag 7 mei hebben wij samen met Ik Ben Drents Ondernemer en ZKA Strategy een webinar gegeven over gastbeleving op 1,5 meter. Je kunt het terugkijken via onderstaande button. In deze webinar gaan we in op hoe je jouw bedrijf aanpast voor de 1,5 meter maatschappij. Ook krijg je marketing en communicatie tips. 

Terugkijken

Klaar voor de volgende stap?

Stapje voor stapje is er steeds meer mogelijk. Daarom zijn wij druk met onze campagnes voor Drenthe. En om gasten te verleiden naar onze provincie te komen, hebben we ook jouw hulp nodig. 

Actualiseer jouw bedrijfspagina
Vanuit onze campagnes linken wij door naar diverse pagina’s op drenthe.nl. Hier vinden potentiële gasten inspiratie en informatie voor een bezoek aan Drenthe. Dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw bedrijf ook goed zichtbaar is op de juiste pagina’s. Actualiseer de informatie op je POI-pagina via onze database. Geef aan wat er op dit moment wel en niet kan. Zijn de openingstijden gewijzigd? Pas deze dan aan. Laat ook weten welke maatregelen jij genomen hebt om de gast veilig te kunnen ontvangen. En bied je activiteiten aan die afwijken van je reguliere aanbod? Kijk dan goed of de categorie waaraan je nu gekoppeld bent nog passend is.

Gaat jouw evenement niet door?
Gaat je evenement niet door? Het is mogelijk om in de database van drenthe.nl je evenement op ‘geannuleerd’ te zetten. Dit doe je door in te loggen in de database, op het evenement te klikken en bij ‘kenmerken’ voor ‘geannuleerd’ te kiezen. Vergeet niet om het op te slaan!