Ontwikkelingen coronavirus

Voorbereiding landelijk hersteloffensief

Het coronavirus raakt de Nederlandse toerismesector ongekend hard. Een landelijk hersteloffensief voor de lange termijn is daarom noodzakelijk. Samen met partners werkt NBTC momenteel aan de aanpak van zo’n offensief voor de toerismesector. Het doel is om maximale samenhang te creëren tussen provinciale en lokale initiatieven.

Lees meer

(Aan)gepaste activiteiten

Onze lopende en geplande campagnes zijn deze week on hold gezet. Daarnaast publiceren we de komende weken aangepaste content op onze social media-kanalen. Bijvoorbeeld de anti-verveeltips. We zien mooie initiatieven, zoals het Wildlands Backstage Journaal en het Drents Museum die vragen van volgers beantwoordt. Deze originele ‘omdenk ideeën’ delen we graag via onze kanalen. Heb jij zo’n idee? Laat het ons weten!

Deel jouw idee

Impact coronavirus op Drentse vrijetijdssector

Via onze Monitor Impact Corona volgen we de ontwikkelingen en effecten van het coronavirus op de ondernemers in de vrijetijdssector. We delen de resultaten met het veld en onze partners. Begin april hielden we een tweede meting. Hieruit bleek dat vrijwel elke ondernemer direct nadeel ondervindt van de crisis. 

Bekijk uitkomsten 2e onderzoek

Tips voor ondernemers

  • Plaats een corona melding 

Als recreatie ondernemer wil je je gasten zo goed mogelijk wegwijs maken. Ook  in de huidige situatie rondom het coronavirus heb je de verantwoordelijkheid om je gasten te informeren over wat wel en niet mag. Plaats een duidelijke melding op je homepage, waarin je bezoekers op de hoogte stelt van de geldende maatregelen en beperkingen. Bekijk onze voorbeeldtekst die je kunt kopiëren om op jouw website toe te voegen. 

  • Blijf in contact

Zorg ervoor dat je ook nu zichtbaar blijft bij je (potentiële) gasten. Blijf in contact en pas je content op je social media kanalen aan naar de huidige situatie. Heb je nieuwe ideeën of acties ontwikkeld rondom de coronacrisis? Denk aan een afhaalservice of tegoedbon-initiatieven, deel dit met je gasten. Laat mooie foto’s zien, deel thuissblijftips en leg uit hoe jullie omgaan met de bestrijding van Corona. 

  • Update je website

Momenteel liggen er waarschijnlijk veel werkzaamheden stil. Kijk eens of je deze tijd anders kunt besteden. Klusjes waar je normaal niet aan toe komt. Is de informatie op je website nog up-to-date? Of kan je je huidige teksten nog verbeteren zodat het beter gevonden wordt in Google? Misschien is dit ook het moment om je website te vertalen in het Duits? Zo zorg je ervoor dat de toekomstige bezoeker je na de crisis nog beter online kan vinden. Bekijk hier onze SEO-tips. 

Jouw evenement geannuleerd?

Gaat je evenement niet door? Het is mogelijk om in de database van drenthe.nl je evenement op ‘geannuleerd’ te zetten. Dit doe je door in te loggen in de database, op het evenement te klikken en bij ‘kenmerken’ voor ‘geannuleerd’ te kiezen. Vergeet niet om het op te slaan!