Drentse verhalenweekend 2022


Voor de binnenlandse markt staat dit jaar het thema 'Drentse verhalen' centraal in onze uitingen. In de Oerprovincie zijn namelijk talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten laten zien. Daarom lanceren wij dit jaar voor het eerst het 'Drentse verhalenweekend' op 22 en 23 oktober. Dit doen we samen met Drentse ondernemers of recreatie/ natuurorganisaties. Hieronder vertellen we je wat we gaan doen en hoe jij kunt aanhaken.

Een lopend vuurtje door Drenthe


Tijdens het verhalenweekend worden er vele activiteiten en evenementen aangeboden, waarbij toeristen en inwoners een Drents verhaal kunnen beleven. Daarbij kun je denken aan verhalen die:

  • passen bij de Oerpositionering van Drenthe
  • een (cultureel) erfgoed achtergrond hebben
  • beleefbaar zijn (voor kinderen)
  • aansluiten op de thema's: Oertijd, Veen, Koloniën van Weldadigheid & Natuur

De verhalen lopen tijdens dit weekend (letterlijk en figuurlijk) als een lopend vuurtje door de Oerprovincie heen. Bij de activiteiten komt het vuur vaak als herkenbaar element terug door middel van kampvuurtjes of fakkels die zorgen voor een spannende sfeer. Nu is dit natuurlijk niet overal mogelijk, vandaar dat dit ook zeker geen vereiste is bij de activiteiten.  

Zo doe je mee

De evenementen en activiteiten voor het verhalenweekend kun je als ondernemer zelf invoeren in de database van Drenthe.nl, voeg hierbij onder het kopje tags 'verhalenweekend' toe. Op deze manier kunnen wij dit filteren en toevoegen aan onze campagnepagina. 

 

Mediakit

Wij hebben een mediakit ontwikkeld zodat je zelf gemakkelijk uitingen over het Verhalenweekend kunt delen. Hier kun je een drukbestand voor een A4 poster, A5 flyer en een online uiting donwloaden. Ook kun je dit voor 50 euro laten personaliseren. Klik hieronder voor de downloadlink en aanleverspecificaties. 

Ga naar mediakit

Campagne Verhalenweekend

We zijn in de laatste week van september gestart met de campagne. Hierbij zetten we diverse kanalen in zoals social media, video advertenties en regionale offline uitingen. Het verwachte bereik is 2,5 miljoen en het verwachte bezoek op de campagnepagina is rond de 30.000. 

Bekijk campagnepagina

Hulp nodig?

Heb jij vragen of wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op! Hieronder vind je de contactgegevens van onze relatiemanagers. 

Michelle Boer
Aanspreekpunt voor de regio Hondsrug Drenthe en Zuidwest Drenthe
michelle.boer@marketingdrenthe.nl
0521-748976

Gijs Klompmaker
Aanspreekpunt voor de regio's: Midden-Drenthe en Kop van Drenthe
gijs.klompmaker@marketingdrenthe.nl 
0521-748975