Drentse verhalenweekend 2022


Voor de binnenlandse markt staat dit jaar het thema 'Drentse verhalen' centraal in onze uitingen. In de Oerprovincie zijn namelijk talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten laten zien. Daarom lanceren wij dit jaar voor het eerst het 'Drentse verhalenweekend' op 22 en 23 oktober. Dit kunnen we alleen niet zonder jou! Hieronder vertellen we je graag over de plannen en hoe jij hier als ondernemer of recreatie-/ natuurorganisatie bij aan kunt haken.
 

Een lopend vuurtje door Drenthe


Het idee is dat er tijdens het verhalenweekend vele activiteiten en evenementen aangeboden worden, waarbij toeristen en inwoners een Drents verhaal kunnen beleven. Daarbij kun je denken aan verhalen die:

  • passen bij de Oerpositionering van Drenthe
  • een (cultureel) erfgoed achtergrond hebben
  • beleefbaar zijn (voor kinderen)
  • aansluiten op de thema's: Oertijd, Veen, Koloniën van Weldadigheid & Natuur

Tijdens de eerste brainstorm met een kleine groep ondernemers is het idee geopperd om als rode draad een lopend vuurtje te creëren. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens het verhalenweekend gaan de verhalen namelijk als een lopend vuurtje door de Oerprovincie heen. Ook kunnen we hier een herkenbaar element aan koppelen door bij de events gebruik te maken van vuur. Bezoekers komen aan bij een kampvuurtje middenin het bos waar een verhalenverteller een voorstelling geeft, vervolgens gaan ze door naar een dagattractie waar ze een spoor van fakkels volgen naar de volgende activiteit. Hier kun je jouw eigen creativiteit in kwijt. Goed om te weten dat dit geen vereiste is om deel te nemen aan het verhalenweekend. 

Campagne Verhalenweekend

De activiteiten en evenementen die tijdens dit weekend aangeboden worden, bundelen wij in een landelijke en regionale campagne waarbij we ons richten op gezinnen met kinderen in basisschoolleeftijd. In september starten we met de campagne via diverse kanalen zoals social media, video advertenties en regionale offline uitingen. Het verwachte bereik is 2,5 miljoen en het verwachte bezoek op de campagnepagina zit tussen de 30.000 en 35.000. 

Doe je mee?

Heb jij een nieuwe of bestaande activiteit die goed aansluit bij het verhalenweekend? Meld dan jouw event/ activiteit aan in de database van Drenthe.nl en voeg onder het kopje tags 'verhalenweekend' toe. Op deze manier kunnen wij dit filteren en toevoegen aan onze campagnepagina. Ook kun je alvast de eerste trailervideo delen via jouw eigen kanalen. 

 

Een gezin wandelt door het museumdorp Orvelte.

Mediakit - Kosteloos personaliseren

Wij gaan een mediakit ontwikkelen zodat je zelf gemakkelijk uitingen over het Verhalenweekend kunt delen. Je kunt gebruik maken van de algemene uitingen of van gepersonaliseerde uitingen. Dit maken wij kosteloos voor je op wanneer je jouw activiteit uiterlijk 31 augustus hebt aangemeld in de database van Drenthe.nl. Mocht je dit niet redden, dan kan dit ook daarna nog voor 50 euro. Je ontvangt een drukbestand voor een A4 poster, A5 flyer en een online uiting. 

Hulp nodig?

Ben jij enthouasiast maar weet je nog niet precies hoe jij kunt aanhaken of krijg je graag wat extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Hieronder vind je de contactgegevens van onze relatiemanagers. Zij kunnen je ook helpen aan handige contactpersonen om mee samen te werken. Denk aan natuurorganisaties, verhalenvertellers of het Drents Archief. 

Michelle Boer
Aanspreekpunt voor de regio Hondsrug Drenthe en Zuidwest Drenthe
michelle.boer@marketingdrenthe.nl
0521-748976

Gijs Klompmaker
Aanspreekpunt voor de regio's: Midden-Drenthe en Kop van Drenthe
gijs.klompmaker@marketingdrenthe.nl 
0521-748975