Drentse verhalenweekend 2022


Voor de binnenlandse markt staat dit jaar het thema 'Drentse verhalen' centraal in onze uitingen. In de Oerprovincie zijn namelijk talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten laten zien. Daarom lanceren wij dit jaar voor het eerst het 'Drentse verhalenweekend' op 22 en 23 oktober. Dit kunnen we alleen niet zonder jou! Hieronder vertellen we je graag over de plannen en hoe jij hier als ondernemer of recreatie-/ natuurorganisatie bij aan kunt haken.
 

Een lopend vuurtje door Drenthe


Het idee is dat er tijdens het verhalenweekend vele activiteiten en evenementen aangeboden worden, waarbij toeristen en inwoners een Drents verhaal kunnen beleven. Daarbij kun je denken aan verhalen die:

  • passen bij de Oerpositionering van Drenthe
  • een (cultureel) erfgoed achtergrond hebben
  • beleefbaar zijn (voor kinderen)
  • aansluiten op de thema's: Oertijd, Veen, Koloniën van Weldadigheid & Natuur

Tijdens de eerste brainstorm met een kleine groep ondernemers is het idee geopperd om als rode draad een lopend vuurtje te creëren. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens het verhalenweekend gaan de verhalen namelijk als een lopend vuurtje door de Oerprovincie heen. Ook kunnen we hier een herkenbaar element aan koppelen door bij de events gebruik te maken van vuur. Bezoekers komen aan bij een kampvuurtje middenin het bos waar een verhalenverteller een voorstelling geeft, vervolgens gaan ze door naar een dagattractie waar ze een spoor van fakkels volgen naar de volgende activiteit. Hier kun je jouw eigen creativiteit in kwijt. Goed om te weten dat dit geen vereiste is om deel te nemen aan het verhalenweekend. 

Campagne september/ oktober

De activiteiten en evenementen die tijdens dit weekend aangeboden worden, bundelen wij in een landelijke campagne waarbij we ons richten op gezinnen met kinderen in basisschoolleeftijd. In september starten we met de online campagne via diverse kanalen zoals social media en video advertenties op bijvoorbeeld Nu.nl. Het verwachte bereik is 2,5 miljoen en het verwachte bezoek op de campagnepagina zit tussen de 30.000 en 35.000. 

Doe je mee?

Heb jij een nieuwe of bestaande activiteit die goed aansluit bij het verhalenweekend? Meld dan jouw event/ activiteit aan in de database van Drenthe.nl en voeg onder het kopje tags 'verhalenweekend' toe. Op deze manier kunnen wij dit filteren en toevoegen aan onze campagnepagina. Ook kun je alvast de eerste trailervideo delen via jouw eigen kanalen. 

 

Een gezin wandelt door het museumdorp Orvelte.

Hulp nodig?

Ben jij enthouasiast maar weet je nog niet precies hoe jij kunt aanhaken of krijg je graag wat extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Hieronder vind je de contactgegevens van onze relatiemanagers. Zij kunnen je ook helpen aan handige contactpersonen om mee samen te werken. Denk aan natuurorganisaties, verhalenvertellers of het Drents Archief. 

Jan Willem-Melisse
Aanspreekpunt voor de regio's: Midden-Drenthe, Zuidwest Drenthe en Kop van Drenthe
janwillem.melisse@marketingdrenthe.nl
0521-748975

Michelle Boer
Aanspreekpunt voor de regio Hondsrug Drenthe
michelle.boer@marketingdrenthe.nl
0521-748976

Houd mij op de hoogte per mail

Wil jij graag per mail op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het verhalenweekend? Schrijf je dan via onderstaande button in voor de mailinglijst. 

Inschrijven
Een gezin kijkt bij een stal naar binnen van een schaapskooi in Drenthe.